Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από το Δήμο Αμαρουσίου και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου με θέμα:«Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων.»

Print Friendly, PDF & Email

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το αφιέρωμα στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, με αφορμή τα 195 χρόνια από την έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Την εκδήλωση διοργάνωνε ο Δήμος Αμαρουσίου και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια.

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη στον χαιρετισμό της υπογράμμισε την σπουδαιότητα του αφιερώματος στον άνθρωπο που θεμελίωσε το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος και την Αυτοδιοικητική  δομή της χώρας, μία φυσιογνωμία διεθνούς κύρους και αναγνώρισης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που διατηρεί ζωντανή την ιστορία της χώρας μας και υποσχόμενη ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις. Παράλληλα, ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους συντελεστές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για την εξαιρετική διοργάνωση και παρουσία τους.

Μετά το χαιρετισμό του Διευθυντή του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου κ. Αλέξανδρου Γεωργόπουλου, το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ», υπό τη διεύθυνση της κας Έλενας Καντάρη, συνοδεία του Καθηγητή Πιάνου –Σολίστ κ. Ευάγγελου Σιταρά ερμήνευσε τα τραγούδια: «Άνθρωπε», «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», «Οι Αστρολόγοι», «Στου Όθωνα τα χρόνια», «Θούριος», «Τσάμικος».
Οι μαθητές του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου  και ο Όμιλος Ρητορικής του Σχολείου με υπεύθυνη την καθηγήτρια, Φιλόλογο κα Μαριάννα Σαβράμη μίλησαν για τον Ιωάννη Καποδίστρια και το έργο του, με τη συμμετοχή των μαθητών  της Α’ Λυκείου: Κωνσταντίνου Δημόπουλου, Νικόλαου Κρασώνη, Έλενας Μπαλή και Κωνσταντίνου Χάρου.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ανδρέας Κούκος, Νομικός, Ιστορικός, Πρόεδρος Εταιρίας Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της εκδήλωσης: « Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων.»

Με το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση για την ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη του Πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας.

Την εκδήλωση συντόνισε η Υποδιευθύντρια του 6ου Λυκείου Αμαρουσίου κα Αλίνα Πανταζή. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Πέτρος Κούκουζας.                                              

 

 

Σχετικά αρχείαΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από το Δήμο Αμαρουσίου και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου με θέμα:«Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων.»_1


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από το Δήμο Αμαρουσίου και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου με θέμα:«Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων.»_2


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση- αφιέρωμα στον Ιωάννη Καποδίστρια από το Δήμο Αμαρουσίου και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου με θέμα:«Η σύγκρουση του Ιωάννη Καποδίστρια με τα παραδοσιακά κοινωνικά στρώματα. Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων.»_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο