Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνου και Πνεύματος» από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΜάγεψε το κοινό το Μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνου και Πνεύματος» που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου. Στο στιγμιότυπο η Δημοτική Σύμβουλος Γλ. Μοστρού και η σύζυγος του Δημάρχου Αμαρουσίου, Μαρίνα Σταυράκη –Πατούλη.
|download file .jpg 133Kb||download file .jpg 72Kb|


Ένα μελωδικό Πολυθέαμα «Οίνου και Πνεύματος» που μάγεψε το κοινό διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου με τη συμμετοχή των δύο αδελφών γνωστών για την αγάπη τους  για τον οίνο και τη μουσική, τον οινολόγο Δημήτρη Χατζηνικολάου και το συνθέτη Βασίλη Χατζηνικολάου.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ν. Πέππας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπ. Σταθούλης, Γλ. Μοστρού και η σύζυγος του Δημάρχου Μαρίνα Σταυράκη – Πατούλη.      
Ο Δρ. Δημήτρης Χατζηνικολάου ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για τη εξαίρετη συνεργασία, η οποία έχει οδηγήσει στη διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων στο Δήμο Αμαρουσίου που προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό.          
Ως παρουσιαστής ο Δ. Χατζηνικολάου έντυσε τη βραδιά με μηνύματα και οινικά σχόλια, που γεφύρωναν τη μελωδική πανδαισία, ενώ παράλληλα προβάλλονταν εικόνες,video και ντοκουμέντα από την ιστορική και λαογραφική διαδρομή του τόπου μας. Ο Βασίλης Χατζηνικολάου ερμήνευσε ζωντανά, αγαπημένα διάσημα και μη οινο- τράγουδα από το ρεπερτόριο της δημοτικής, λαϊκής βυζαντινής και σύγχρονης μουσικά μας σκηνής.               


Η πρωτόγνωρη αυτή ιδέα που γεννήθηκε από την αγάπη των δύο αδελφών για τον οίνο και τη μουσική. Αποτελεί μάλιστα ένα διαχρονικό σεργιάνι στο χώρο και στο χρόνο. Ο χώρος είναι η χώρα που θεοποίησε τον οίνο, ενώ  ο χρόνος είναι η αρχή της αμπελουργικής μας παράδοσης που διατρέχει μεθυστικά ανάμεσα σε εικόνες, βίντεο, ντοκουμέντα ήχους και αξέχαστα τραγούδια.


Αξίζει να αναφερθεί ότι το Πολυθέαμα «Οίνος και Πνεύμα» που παρουσιάστηκε και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών περιλαμβάνει αξέχαστα ντοκουμέντα από τη Δόμνα Σαμίου, το Θανάση Βέγγο και ανέκδοτα μέχρι και σήμερα δρώμενα με τον Ευγένιο Σπαθάρη. 

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο