Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή από όλη την Ελλάδα έγινε η τελετή απονομής των βραβείων Ecomobility 2014 -2015 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Στο πλημμυρισμένο από τον ενθουσιασμό των εφήβων Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαϊς στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων της εκστρατείας Ecomobility 2014 – 2015, στην οποία συμμετείχαν σχολεία από όλη την Ελλάδα.

Στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση στο Μαρούσι, το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία  συνεχάρη τους διοργανωτές της εκστρατείας για την πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης των νέων στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και για την ευκαιρία που έδωσαν στους εφήβους  μέσα την καλλιέργεια της ευγενούς άμιλλας να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να αναδείξουν τις δεξιότητες τους, εκφράζοντας στα παιδιά τα θερμά συγχαρητήρια της για τη συμμετοχή τους.

Η εργασία που πήρε το κορυφαίο βραβείο για τις προτάσεις Οικολογικής Μετακίνησης της περιόδου 2014- 2015 απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων.  Οι μαθητές και οι καθηγητές τους θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCOTY στις Βρυξέλλες, που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου για να επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα ευρωπαϊκά δίκτυα NGOs.  Το 2ο βραβείο της κατηγορίας έλαβαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το 3ο το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης.
Στην εκστρατεία Free Mobility το κορυφαίο βραβείο έλαβε η εργασία του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νέας Ιωνίας Μαγνησίας.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η απονομή των βραβείων Δημιουργικότητας στις πιο πλούσιες σε υλικό και φαντασία εργασίες των ομάδων των μαθητών. Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία Δημιουργικού θα φιλοξενηθούν στο Ecocamp που διοργανώνει κάθε χρόνο το όνο το Ecocity, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Το Βραβείο για την καλύτερη Διοργάνωση Εκδήλωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2014-15, απονεμήθηκε στον Δήμο Τρικκαίων για τη συνδιοργάνωση της εκστρατείας στη περιοχή του. Επίσης απονεμήθηκαν ειδικοί Έπαινοι στα ΕΕΕΕΚ Μαντινείας, Κέρκυρας, Καστοριάς, Άργους, Έδεσσας, καθώς και στα ΤΕΕ Ιλίου και ΤΕΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Την Τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτείας, Επιστημονικών Φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικοί και μαθητές από πολλές πόλεις της χώρας, που ταξίδεψαν για να γιορτάσουν όλοι μαζί τη κορύφωση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2014-15.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την τελετή απονομής των βραβείων Ecomobility 2014 -2015 στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 2 από την τελετή απονομής των βραβείων Ecomobility 2014 -2015 στο Μαρούσι


Στιγμιότυπο 3 από την τελετή απονομής των βραβείων Ecomobility 2014 -2015 στο Μαρούσι

Μετάβαση στο περιεχόμενο