Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού για το ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην ημερίδα για το ιεραποστολικό έργο της εκκλησίας. Στο πάνελ ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Έγγρας κ. Πορφύριος Πατριαρχείου Σερβίας.Στιγμιότυπο από την ημερίδα για το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας που διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία πλήθους πιστών.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος με το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο και το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Έγγρας κ. Πορφύριο.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσφέρει ως αναμνηστικά δώρα στους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιο και Έγγρας κ. Πορφύριο, το λεύκωμα με την ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου και άλλες εκδόσεις με τα μουσεία και τα πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Αμαρουσίου.


Το σημαντικό ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η εκκλησία  αναπτύχθηκε ανήμερα της μεγάλης γιορτής για την Ορθοδοξία στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.   


Στην κατάμεστη από πιστούς αίθουσα τελετών του Δημαρχείου, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου, Δημοτικών Συμβούλων και του Ιερού Κλήρου της πόλης, οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και Έγγρας κ. Πορφύριος Πατριαρχείου Σερβίας αναφέρθηκαν στη μεγάλη σημασία που έχει το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη εκκλησία, καθώς και στη σπουδαιότητα και απήχησή του στους γηγενείς πληθυσμούς. 


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επισήμανε τη σημαντική προσφορά της εκκλησίας στον σύγχρονο άνθρωπο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο κρίσης οικονομικής και κοινωνικής και υπογράμμισε το σημαντικό έργο που πραγματοποιεί παγκοσμίως η εξωτερική ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.


«Σε μια περίοδο κρίσης οικονομικής και κοινωνικής, όπου το αίσθημα της ανασφάλειας και της σύγχυσης είναι διάχυτο σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τη δύναμη και τον τρόπο να προσφέρει διέξοδο. Όπως έχει αποδειχθεί από την μακραίωνη πορεία της, η Εκκλησία μπορεί να πλησιάσει το σύγχρονο άνθρωπο, να του προσφέρει κοινωνία σχέσεων με αγάπη, ταπεινοφροσύνη και σεβασμό προς την ταυτότητα του καθενός ξεχωριστά.
Με σημαντικό έργο παγκοσμίως, η εξωτερική ιεραποστολή της Ορθοδόξου Εκκλησίας καλλιεργεί στους λαούς της γης την αρμονική συνύπαρξη ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος και φύλου, τη συμφιλίωση, την εν Χριστώ ειρήνη, την ενωτική μεταξύ των εθνών λειτουργία και δράση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πατούλης.


Αναφερόμενος επίσης στο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας με την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών σε συνεργασία με άλλους φορείς όπως το ιατρείο κοινωνικής αποστολής που πρόσφατα εγκαινίασε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής σημείωσε ότι «είναι μία μόνο απόδειξη της ζωντανής παρουσίας της εκκλησίας στην κοινωνία μας αλλά και της δύναμης της να συμβάλει στην ανακούφιση του ελληνικού λαού.»


Εμείς -πρόσθεσε- πιστεύουμε στη δύναμη αυτή. Πιστεύουμε στη δύναμη της ενωτικής δράσης, της κοινής προσπάθειας. Με από κοινού δράση και οδηγό το φως της Ορθοδοξίας, η ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως έθνος παραμένει άσβεστη.»


Ο κ. Πατούλης προσέφερε στους Θεοφιλέστατους Επισκόπους κ.κ. Ιγνάτιο και Πορφύριο ως αναμνηστικά δώρα σειρά εκδόσεων με την μακραίωνη και πλούσια ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου, καθώς και των μουσείων και πολιτιστικών κέντρων που λειτουργούν σήμερα στο Μαρούσι.  


Στην ημερίδα παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης, Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βλαχοπιώτης.


Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι στη διάρκεια της ημερίδας ο Σύλλογος «Συμβολή στη Εκπαίδευση των Παιδιών της Αφρικής» λειτουργούσε έκθεση με χειροποίητα δώρα από τις χώρες Μαδαγασκάρη, Ουγκάντα και Κένυα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο