Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η 1η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Δίνουμε προτεραιότητα στην πρόληψη της υγείας και μέσα από δράσεις στοχεύουμε στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, προλαμβάνοντας μυοσκελετικά και ψυχογενή νοσήματα     

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η επιμορφωτική ημερίδα με θέμα: «Θωρακίζουμε την υγεία μας με χιούμορ και μουσική», με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη σε συνεργασία με Ιατρό- Δημοτικό Σύμβουλο Dr. Στέφανο Τσιπουράκη, στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας και δίνοντας το πλαίσιο των επόμενων δράσεων που θα εξελιχθούν στην πόλη, υπογράμμισε:

«Μέσα από αθλητικές δραστηριότητες θα επιδιώξουμε τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, προλαμβάνοντας μυοσκελετικά και ψυχογενή προβλήματα. Είμαστε δίπλα και στηρίζουμε τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν, ώστε να έχουν την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.»            

Ο ιατρός –Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στέφανος Τσιπουράκης αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης τόνισε ότι «σύντομα θα οργανώσουμε αθλητικές εκδηλώσεις για μεγαλύτερες ηλικίες, σε υπαίθριους και κατάλληλα οργανωμένους εσωτερικούς χώρους, υπό την καθοδήγηση έμπειρων γυμναστών και φυσιοθεραπευτών» , ώστε σε συνδυασμό με τη χαρά που προσφέρει η άθληση, να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας.»

Στην επιμορφωτική ημερίδα καταξιωμένοι επιστήμονες ανέπτυξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα υγείας. Ειδικότερα:  

Ο Dr. Δημήτρης Γουλές, Ρευματολόγος- Συγγραφέας μίλησε για το Αυχενικό Σύνδρομο, Οσφυαλγία –Δισκοπάθεια, ο Dr. Αντώνης Παρτσινέβελος, MSc Χειρουργός – Ορθοπαιδικός, ανέπτυξε το θέμα της Οστεοπόρωσης, Πρόληψη και Θεραπεία και ο Δημήτρης Καραϊσκος, Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής αναφέρθηκε στην πρόληψη και στην  αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης.     

Η εκδήλωση άνοιξε με τις καλύτερες γελοιογραφίες του Dr Fun, που με το χιούμορ του χάρισε άπλετο γέλιο στους παρευρισκόμενους και έκλεισε με ζωντανή ελαφρά λαϊκή μουσική που ενθουσίασε το κοινό.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προσφάτως τιμηθείς με Νόμπελ Μαθηματικών, Καθηγητής των Παν/μιων Πρίνστον και Ζυρίχης και   κ. Δημήτριος Χριστοδούλου, προσωπικός φίλος του κου Τσιπουράκη,  καθώς και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου της πόλης.   

Εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκαν  επίσης  ο Αντιδήμαρχος Κων/νος Ρώτας, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη,ο  Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Μιχάλης Παπαδόπουλος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες της πόλης.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την επιμορφωτική ημερίδα για τη θωράκιση της υγείας μας με χιούμορ και μουσική


Στιγμιότυπο 2 από την επιμορφωτική ημερίδα για τη θωράκιση της υγείας μας με χιούμορ και μουσική


Στιγμιότυπο 3 από την επιμορφωτική ημερίδα για τη θωράκιση της υγείας μας με χιούμορ και μουσική


Στιγμιότυπο 4 από την επιμορφωτική ημερίδα για τη θωράκιση της υγείας μας με χιούμορ και μουσική

Μετάβαση στο περιεχόμενο