Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στο Μαρούσι η μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Print Friendly, PDF & Email
  


download _.jpg file 340 KB
download _.jpg file 340 KB
download _.jpg file 364 KB

Με κατάνυξη και κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε και φέτος, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, η μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πολιούχου και προστάτιδος της πόλης.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις άνοιξαν την παραμονή της μεγάλης γιορτής με πανηγυρικό εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Αμαρουσίου, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής κ. Νικάνωρος και τη συμμετοχή σύσσωμου του κλήρου του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και των λοιπών ιερών ναών του Αμαρουσίου και συνεχίστηκαν την ημέρα του εορτασμού με πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη κ. Αγαθάγγελου, εσπερινό και παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν και δύο συναυλίες που οργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με τη συμμετοχή εκατοντάδων Μαρουσιωτών.

Η πρώτη συναυλία με τίτλο «Ταξιδεύοντας με μια αγκαλιά τραγούδια» πραγματοποιήθηκε στις 14 Αυγούστου με τους Γιώργο Υδραίο και Καίτη Κουλλιά, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Η δεύτερη συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της μεγάλης γιορτής και οι Μαρουσιώτες είχαν την ευκαιρία να γλεντήσουν με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια που ερμήνευσε ο λαϊκός τραγουδιστής Δημήτρης Κολοκοτρώνης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο