Με λαμπρότητα έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ.Πατούλης συγχαίρει τον Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλο, αμέσως μετά την ενθρόνισή του.
|download file .jpg 126Kb|Ο κ.Πατούλης με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.Κύριλλο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο Β’.
|download file .jpg 74Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος Β’.
|download file .jpg 113Kb|


Γ.Πατούλης: «η πόλη μας γίνεται από σήμερα και δική σας πόλη»


Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου Β’, έγινε χθες, 8 Ιουνίου 2010, στον Ι.Ν.Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κυρίλλου.

Παρόντας στην ενθρόνιση ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης,  αλλά και οι δήμαρχοι όλων των Δήμων της Μητροπόλεως, εκπρόσωποι της Πολιτείας, βουλευτές, Αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κ.Πατούλης απευθυνόμενος στο νέο Μητροπολίτη, είπε:«Με αισθήματα αγάπης και ξεχωριστής χαράς, εκπροσωπώντας τους πολίτες του Αμαρουσίου, σας υποδεχόμαστε σήμερα, ως άξιο ποιμενάρχη και σας ευχόμαστε να μας οδηγήσετε ως ικανός κυβερνήτης του σκάφους της εκκλησίας μας σε απάνεμο λιμάνι. Παράλληλα, σας υποσχόμαστε ότι όλοι εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό σας, για να σας ενισχύουμε στο υψηλό και θεάρεστο έργο σας, προς Δόξαν του Θεού και προκοπή του χριστεπώνυμου πληρώματός σας. Η πόλη μας, από σήμερα γίνεται και δική σας πόλη».

Τον κ.Κύριλλο προσφώνησε ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας κ.Νικόλαος, οποίος χαρακτήρισε την ημέρα «μεγάλης χαράς και συμπυκνωμένης ελπίδος».

Από την πλευρά του ο κ.Κύριλλος, στον ενθρονιστήριο λόγο του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Σε ευχαριστώ Δέσποτα, Κύριε μου, που μολονότι είμαι ανάξιος με έκανες ιερουργό των μυστηρίων σου και κήρυκα της αληθείας σου. Αυτή η χάρη του Θεού και με την τιμία ψήφο των αδελφών αρχιερέων με ανέδειξε τον ελάχιστο Επίσκοπο και Ποιμένα της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας. Η χάρις του Κυρίου με οδήγησε στον ιερό τούτου μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, και δια των χειρών του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου με ενθρονίζει σήμερα στον υψηλό τούτο θρόνο για να ποιμάνω στο εξής, το λογικό του Κυρίου μας ποίμνιο της τοπικής ταύτης Εκκλησίας».


Μετάβαση στο περιεχόμενο