Με κορυφαία στιγμή τη βράβευση του Έλληνα Ολυμπιονίκη αθλητή του Judo Ηλία Ηλιάδη, πραγματοποιήθηκε η επίδειξη ιαπωνικών πολεμικών τεχνών της Ιαπωνικής Πρεσβείας παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Έλληνα Ολυμπιονίκη πρωταθλητή του Judo Ηλία Ηλιάδη, και τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Χιρόσι Τόντα.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με το γιο του Αλέξανδρο και τον Έλληνα Ολυμπιονίκη πρωταθλητή του Judo Ηλία Ηλιάδη.

Στιγμιότυπα από τις επιδείξεις.Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την επίδειξη ιαπωνικών πολεμικών τεχνών και χειροκρότησε την εμφάνιση των αθλητών.


Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα στο κατάμεστο από φίλους του αθλήματος κλειστό γυμναστήριο του Αγίου Θωμά, πραγματοποιήθηκε η βράβευση του Έλληνα Ολυμπιονίκη πρωταθλητή του Judo Ηλία Ηλιάδη, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην επίδειξη ιαπωνικών πολεμικών τεχνών με τίτλο: «Η ομορφιά της τεχνικής και της φόρμας» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ιαπωνίας με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. Την εμφάνιση του Έλληνα πρωταθλητή και τη βράβευσή του χειροκρότησε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Τον Έλληνα χάλκινο Ολυμπιονίκη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου βράβευσε μέσα σε επευφημίες για τη σημαντική προσφορά του στο άθλημα ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Χιρόσι Τόντα. Ο Ιάπωνας Πρέσβης δήλωσε θαυμαστής του αθλητή και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Δήμαρχο κ. Πατούλη, για τη σημαντική συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και την πολύ καλή συνεργασία που έχουν αναπτύξει.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, από την πλευρά του επαίνεσε τον Ηλία Ηλιάδη για τη μεγάλη του επιτυχία, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα αποδεικνύοντας ότι όποιος κοπιάζει και αγωνίζεται έρχεται η στιγμή που δικαιώνεται, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις αρετές του αθλητισμού που συμβάλλουν στην ανάπτυξη υγιών προσωπικοτήτων.


Ο Ηλίας Ηλιάδης, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για την τιμή που του έγινε και έθεσε ως τον επόμενο στόχο του το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2013.


Πρόκειται για τη δεύτερη επίδειξη παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών τεχνών –Kendo, Judo, Karate, Aikido- που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ιαπωνίας με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν, επίσης, ο Mitsunori Matsumura στο Kendo, 7o Dan, o προπονητής Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Karate ʼρης Καββαρίτης, Shotokan 6o Dan, και οι Μπάμπης Κεράνης – 5o Dan, Jenny Flower – 5o Dan, Κώστας Ματζάρας – 5o Dan στο Aikido.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, επίσης, με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Kendo-Iaido-Nagitana, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Judo, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Karate, του Ελληνικού Ιδρύματος Aikido, του Ελληνικού Ομίλου Aikido, Ελληνικού Birankai, των καταστημάτων Soya, Yamato, Budokas.


Παρών από μέρους του Δήμου ήταν και ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας Νικόλας Αλεπούς.

Μετάβαση στο περιεχόμενο