Δεκάδες κάτοικοι των Αναβρύτων έδωσαν το «παρών» στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλη. |download file .jpg 118Kb|
Με κατοίκους των Αναβρύτων συναντήθηκε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην περιοχή.
Ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και να ανταλλάξει απόψεις για τα θέματα που τους απασχολούν, αλλά και να αναπτύξει το έργο και τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής στην περιοχή των Αναβρύτων τα προηγούμενα 3,5 χρόνια.
Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι παρά τα δύσκολο και συσσωρευμένα προβλήματα που η σημερινή Διοίκηση κλήθηκε να διαχειρισθεί, όπως το εργασιακό, τη βαριά κληρονομιά από τα χρέη του παρελθόντος, την παγκόσμια και εθνική οικονομική κρίση, την εγκατάλειψη των γειτονιών, με σχέδιο και σκληρή δουλειά πέτυχε το Μαρούσι να γυρίσει σελίδα.
«Όλα τα έργα που έχουμε υλοποιήσει στην πόλη στηρίζονται είτε σε δημοτικούς πόρους είτε σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την Κεντρική εξουσία, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ οι πολίτες», σημείωσε ο κ. Πατούλης.
Ειδικότερα για την ευρύτερη περιοχή των Αναβρύτων, το έργο της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει:
-Τη λειτουργία του νέου πρότυπου παιδικού σταθμό, στην οδό Παπαναστασίου. -Τον καθαρισμό των δασικών εκτάσεων της περιοχής, σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. -Τη διασφάλιση της προστασίας του Κτήματος Καρέλλα, παίρνοντας την απόφαση για την επαναπαλλοτρίωσή του. Πρόθεσή της Δημοτικής Αρχής είναι να δημιουργήσει εκεί έναν χώρο αναψυχής και πρασίνου, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους τους Μαρουσιώτες. -Τη παράδοση στους κατοίκους ενός νέου κοινωφελούς κοινόχρηστου χώρου, στη συμβολή οδών Κανάρη και Αγίας Ελεούσης, εκεί που υπήρχε παράνομο υπόσκαφο το οποίο κατεδάφισε η Δημοτική Αρχή. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έργα οδοποιίας ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις, διαμόρφωση πεζοδρομίων, επί των οδών: Ευκαλύπτων, Κανάρη, Συγγρού, Κιλελέρ, Αλκαίου, Εφταλιώτη, Λ. Ακρίτα, Μανταμάδου, Παπάγου, Σαπφούς, Μενάνδρου, Τερπάνδου, Βερναρδάκη, Β. Ηπείρου, Κοτζιά και Αγ. Ελεούσης.
Πολύ σημαντική παρέμβαση χαρακτήρισε ο κ. Πατούλης, την πεζογέφυρα που θα τοποθετηθεί πολύ σύντομα στο ύψος της οδού Αναβρύτων, η οποία θα συνδέει την περιοχή με το κέντρο της πόλης, ενώ προωθείται η εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.