Με κατοίκους από τη γειτονιά της Κοκκινιάς συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης ανταλλάσσει θερμό χαιρετισμό με τον πρώην πρωθυπουργό Ιωάννη Γρίβα στη συνάντηση με τους κατοίκους της Κοκκινιάς.
|download file .jpg 98Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης ανάμεσα σε κατοίκους και δημότες από τη γειτονιά της Κοκκινιάς, στο Ανατολικό Μαρούσι.
|download file .jpg 106Kb|


Στο έργο της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία τριάμιση χρόνια στο Μαρούσι και ειδικότερα στη γειτονιά της Κοκκινιάς αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Ιωάννη Γρίβα, στη φιλική συνάντηση που διοργάνωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010.


Ο κ. Πατούλης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην τοποθέτηση της πεζογέφυρας στη Λ. Κηφισίας, επί της οδού Γούναρη, η οποία συνδέει το Ανατολικό Μαρούσι με το διοικητικό κέντρο της πόλης, εξασφαλίζοντας άνετη και ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους.
« Η τοποθέτηση της πεζογέφυρας σ’ ένα επικίνδυνο σημείο της Λ. Κηφισίας είναι μία ακόμη δέσμευσή μας η οποία γίνεται πράξη. Ήταν ένα μακροχρόνιο αίτημα των κατοίκων, τουλάχιστον 30 χρόνων, το οποίο υλοποιούμε και σε λίγες ημέρες παραδίδουμε τη πεζογέφυρα στους κατοίκους για χρήση. Δεν σταματάμε όμως εδώ, καθώς έχουμε εκπονήσει μελέτες για να κατασκευάσουμε άλλες τρεις πεζογέφυρες στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, του «ΥΓΕΙΑ» και του Κτήματος Συγγρού. Για μας η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα» τόνισε ο κ. Δήμαρχος.


Στην περιοχή έχουν υλοποιηθεί επίσης μια σειρά από έργα που εξυπηρετούν τη γειτονιά και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Μεταξύ άλλων είναι:
– Το νέο ΚΕΠ στη οδό Μεσογείων
– Η ανακατασκευή της πλατείας Αλωνίων – Ν. Ξηλούρη
– Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στη Διακογιάννη
– Η ανακατασκευή των προαύλιων χώρων στο 3ο και 11ο Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο
– Τα έργα ασφαλτόστρωσης στους περισσότερους δρόμους της Κοκκινιάς
– Η ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή και η αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, αλλά υψηλής απόδοσης.
                       
Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο κ. Πατούλης η κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο είναι ένα έργο που θα δώσει πνοή στην  περιοχή και θα αποτελέσει μια ευχάριστη διέξοδο διασκέδασης και άθλησης για τους νέους. Για την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ.
Επίσης σημαντική παρέμβαση χαρακτήρισε ο κ. Δήμαρχος τη δημιουργία του κόμβου των οδών Μεσογείων και Χλόης. Η παρέμβαση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της μελέτης του Παν/μίου Πατρών για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και η κίνηση των οχημάτων.


Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα έργα στηρίζονται είτε σε δημοτικούς πόρους είτε σε χρήματα που διεκδίκησε η Δημοτική Αρχή από την Κεντρική εξουσία, χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε ένα ευρώ  οι πολίτες.
Και αυτό γιατί τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχουν αυξηθεί ούτε ένα επιπλέον ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαχθεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης μειώθηκαν κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες.  

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο