Με κάθε λαμπρότητα το Μαρούσι γιόρτασε την 28η Οκτωβρίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρουσία πλήθος κόσμου εκφωνεί τον Πανηγυρικό της ημέρας για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
|download file .jpg 143KB|


Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων για τους ήρωες του Έπους του ΄40 από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 145KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του Μαρίνα Σταυράκη και τον γιό τους Αλέξανδρο, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές και ο Ιερός Κλήρος της πόλης, παρακολουθούν την παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας.
|download file .jpg 146KB|

Γ. Πατούλης:  Το 2010 το νόημα της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να συνδεθεί με ένα νέο όραμα. Το όραμα για την οικοδόμηση μιας πραγματικά δυνατής Ελλάδας, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με αξίες, σταθερή και υγιή ανάπτυξη, συνοχή και αλληλεγγύη.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, το Μαρούσι γιόρτασε και εφέτος την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Δικαστικές και Αστυνομικές Αρχές της πόλης, ο Ιερός Κλήρος, και πλήθος κόσμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις τιμής για τους ήρωες του Έπους ’40 κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης, μετά τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση  και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η 28η Οκτωβρίου είναι μια ημέρα ιστορικής μνήμης, μία ημέρα εορτασμού και εθνικής υπερηφάνειας,  για την πατρίδα και το λαό μας. Το νόημα της είναι πολλαπλό, αφού η επέτειος του ΟΧΙ έχει ιστορική, διδακτική , αλλά και πολιτική αξία.» «Υπενθυμίζει στις νεώτερες γενιές τον ηρωισμό και θυσίες των προγόνων μας. Προτρέπει το σύγχρονο Έλληνα να αξιοποιήσει τα διδάγματα και τις παρακαταθήκες των αγώνων του έθνους μας για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη. Και αξιώνει από την επίσημη Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να καταγράφουν  την ιστορική πραγματικότητα στα βιβλία της ιστορίας των σχολείων μας, ώστε να μαθαίνουν τα παιδιά μας την ιστορική αλήθεια της μακραίωνης πορείας του Ελληνισμού. Να διδάσκονται την ιστορία του ένδοξου λαού μας, γιατί χωρίς τη γνώση της ιστορίας μας, θα αφυδατωθεί και η εθνική μας συνείδηση. Και χωρίς εθνική συνείδηση είμαστε καταδικασμένοι να καταστούμε κομπάρσοι σε έναν κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται».

«Το 2010 – σημείωσε ο κ. Πατούλης- το νόημα της 28ης Οκτωβρίου πρέπει να συνδεθεί με ένα νέο όραμα. Το όραμα για την οικοδόμηση μιας πραγματικά δυνατής Ελλάδας, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας με αξίες, σταθερή και υγιή ανάπτυξη, συνοχή και αλληλεγγύη. Σε αυτή την προσπάθεια, στο νέο έπος που εμείς καλούμαστε να γράψουμε αμιλλώμενοι την ηρωική γενιά του 1940, πρέπει όλοι να δώσουμε,
ο καθένας από τη θέση του και με βάση τις δυνατότητές του, δυναμικό παρόν».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου κ. Πατούλη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

|download file .doc 43KB|

Μετάβαση στο περιεχόμενο