Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η και τελευταία για το 2013 Εθελοντική Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π στις καμένες πλαγιές του Πεντελικού

Print Friendly, PDF & Email

Αναμνηστικές φωτογραφίες με την ολοκλήρωση της 5ης Εθελοντικής Αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Π.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον γιο του Αλέξανδρο, επί τω έργω.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχο Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδη, και τον Γενικό Διευθυντή της Cyta Ελλάδος Χρ. Λιμνατίτη.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιπρόεδρο του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχο Βριλησσίων Κ. Ιωαννίδη, τον Γενικό Διευθυντή της Cyta Ελλάδος Χρ. Λιμνατίτη, και τον Αναπληρωτή Γεν. Διευθυντή της CYTA Ελλάδος Σπ. Χριστοφίδη, ανάμεσα στα μέλη της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων.Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο επίτιμος πρόεδρος του Ι.Σ.Α Σ. Ρηγάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δ. Κοσμίδης, ανάμεσα σε εθελοντές μέλη του συλλόγου.


Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, μικρών και μεγάλων, σε ομάδες ή μεμονωμένα, και με σύμμαχο τη χειμωνιάτικη λιακάδα, πραγματοποιήθηκε η 5η Εθελοντική Αναδάσωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Από νωρίς το πρωί οι πρώτοι εθελοντές ανέβηκαν στο βουνό και με τις οδηγίες φύτευσης ανά χείρας του Σ.Π.Α.Π και του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, έδωσαν ζωή σε χιλιάδες νέα δενδράκια πέριξ του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.


Παρών και σε αυτή την αναδάσωση ήταν ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της τελευταίας για το 2013 εθελοντικής αναδάσωσης του Σ.Π.Α.Π στο Πεντελικό, ανέφερε: «Όλοι μαζί και το 2013 κάναμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο φιλόδοξο στόχο μας, να πρασινίσουμε και πάλι τις πλαγιές του Πεντελικού. Φέραμε ακόμη περισσότερους φίλους τους περιβάλλοντος κοντά μας διευρύνοντας περαιτέρω την οικογένεια του Σ.Π.Α.Π. Το ίδιο δυναμικά θα συνεχίσουμε και τη νέα χρονιά. Στοίχημά μας να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα πράσινο βουνό και με τη συμβολή καθενός από εμάς θα το πετύχουμε».


Για την πραγματοποίηση της δεντροφύτευσης συνεργάστηκαν τα Εξωτερικά Συνεργεία, τα Γραφεία Σ.Π.Α.Π, Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου που φρόντισε για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των εθελοντών από και προς το σημείο της δεντροφύτευσης, όπως επίσης, το ασθενοφόρο του Δήμου που ήταν στη διάθεση των εθελοντών για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Στο σημείο της δεντροφύτευσης βρέθηκαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κηφισιάς Λεωνίδας Ψυχόπαιδας και Παναγιώτης Νικολέλης, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Ιωάννης Ζώης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Διευθυντής Αναδασώσεων Αττικής Παναγιώτης Σάσσαλος, ο Δασάρχης Πεντέλης Αθανάσιος Ρέππας, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής (ΔΕ) του ΓΕΩΤ.Ε.Ε – Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς Σταύρος Ζαννόπουλος, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ιωάννης Καρακώστας, ο Υποδιοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηλίας Τσάπουρας, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων Αναστάσιος Βιρβίλης, ο υπεύθυνος του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, ο επίτιμος πρόεδρος του Ι.Σ.Α Σωτήρης Ρηγάκης, ο Γενικός Διευθυντής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γ. Σπανολιός, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΚΑΪ Δώρα Γιαννικάκη, καθώς και δημοσιογραφικό επιτελείο του σταθμού, ο Γενικός Διευθυντής της Cyta Eλλάδος Χρίστος Λιμνατίτης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Σπύρος Χριστοφίδης, η Διευθύντρια Marketing και επικοινωνίας Μαρίνα Νικολάου, η Διευθύντρια Οικονομικού και Ανθρώπινου Δυναμικού Κάλη Δημητρίου, καθώς και εργαζόμενοι της εταιρίας.Από μέρους εθελοντικών ομάδων και συλλόγων, με τη συμμετοχή τους στήριξαν την αναδάσωση ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή» Δημήτρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο ʼγιος Ελευθέριος» Αθανάσιος Νησιώτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Αττικής «Η Προστασία» Απόστολος Αϊβαλιώτης, ο πρόεδρος Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Τα Ανάβρυτα» Ματίνα Ρογκάκου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικού Προβληματισμού «Η Συμπολιτεία» Χρήστος Οικονόμου, και μέλη των ανωτέρω συλλόγων και φορέων, μέλη από το Τμήμα Αθήνας του Τομέα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές και εργαζόμενοι του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βριλησσίων, μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ), εργαζόμενοι της εταιρίας Cyta, καθώς το προσωπικό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π.


Ο Σ.Π.Α.Π απευθύνει ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Μεγάλο Χορηγό της δράσης, την εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Cyta Ελλάδος, και για την προσφορά τους: το Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια» για την προσφορά ζεστής φασολάδας, την Παραδοσιακή Χαλβαδοποιία Μαραθώνος για την προσφορά χαλβά, το Αρτοποιείο Χατζηγαβριήλ για την προσφορά άρτου, την εταιρία Lipton για την προσφορά ζεστού τσαγιού, αλλά και την εταιρία Βίκος για την προσφορά εμφιαλωμένου νερού.


Ο Σ.Π.Α.Π εύχεται σε όλους τους εθελοντές Καλές Γιορτές και ανανεώνει το ραντεβού του μαζί τους το 2014 με την πραγματοποίηση της επόμενης αναδάσωσης!

Μετάβαση στο περιεχόμενο