Με ιδιαίτερη επιτυχία, και παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το μουσικό αφιέρωμα στους ποιητές Άγγελο Σικελιανό και Οδυσσέα Ελύτη

Print Friendly, PDF & EmailΜεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην ποιητική βραδιά που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 88 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ καλωσορίζει τους παρευρισκομένους στο μουσικό αφιέρωμα στους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές.
|download file .jpg 117 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ απονέμει ανθοδέσμη στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, παρουσία του προέδρου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νίκου Πέππα, αλλά και της σολίστ Σέβης Μωραϊτίνη.
|download file .jpg 105 KB|


Μία εικόνα προσέφερε η πρόεδρος της Μικτής Χορωδίας Τούλα Λαζάρου, στον ηθοποιό Κρατερό Κατσούλη, παρόντων του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και του προέδρου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Νίκου Πέππα.
|download file .jpg 94 KB|


Στο μελωδικό αφιέρωμα στους δύο μεγάλους Έλληνες ποιητές ʼγγελο Σικελιανό και Οδυσσέα Ελύτη, με ερμηνείες των μελοποιημένων από τον Μίκη Θεοδωράκη έργων «Πνευματικό Εμβατήριο» και «ʼξιον Εστί», που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, παραβρέθηκε μαζί με πολυπληθές ακροατήριο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο ΔΑΪΣ, η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου, υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου, ερμήνευσε τα έργα των δύο ποιητών υπό τη μουσική επένδυση του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, ενώ κείμενα διάβασε ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, με την ευκαιρία της παρουσίας του στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του πολιτισμού στη ζωή μας, «ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε» όπως επεσήμανε «καθώς η τέχνη, η μουσική, η λογοτεχνία μας εμπνέουν, μας δίνουν δύναμη, κουράγιο και μας αφυπνίζουν για να συνεχίσουμε».

Οι αρμονικές φωνές των χορωδών σε συνδυασμό με τις άριστες ερμηνείες των σολίστ Σέβης Μωραϊτίνη, Σταμάτη Ζαρίφη, Κρατερού Κατσούλη, Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, τους έξοχους στίχους και τη μοναδική ενορχήστρωση, χάρισαν στο κοινό μία μοναδική βραδιά μουσικής και ποίησης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, ο πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Νίκος Πέππας, η πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, ο Δημήτρης Σμυρνής, υπεύθυνος επί των νομικών υποθέσων του Δήμου σε θέματα Πολεοδομίας και Εξυπηρέτησης Πολιτών κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο