Με γοργούς ρυθμούς προχωρεί το έργο «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι» στην περιοχή της Κοκκινιάς

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 143Kb|

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επισκέφθηκε την περιοχή της Κοκκινιάς και ενημερώθηκε  για την πορεία του έργου «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι»  στις οδούς Μεσογείων, Χλόης και Γούναρη.


|download file .jpg 160Kb|


Tην εξέλιξη των εργασιών επίβλεψε προσωπικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.


Την εξέλιξη του έργου  «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι», στην περιοχή της Κοκκινιάς  παρακολούθησε από κοντά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Επαμεινώνδα Γαρδέλη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Αμαρουσίου.

Το έργο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2011 και περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου πεζόδρομων, διαπλατυσμένων πεζοδρομιών και ποδηλατοδρόμων, το οποίο διέρχεται από συγκεκριμένους οδούς και συνδέει χώρους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στην περιοχή της Κοκκινιάς.

Ανάμεσα σε αυτά που προβλέπεται να γίνουν, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων:
– Η ανάπλαση του πάρκου Πεντέλης και Αργοναυτών        
– Η ανάπλαση του πάρκου Μεσογείων
– Η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Μεσογείων και στην Αργοναυτών  
– Η ανάπλαση και η διαμόρφωση πράσινης διαδρομής στην οδό Αναπαύσεως και στην οδό Δάφνης.

Το έργο «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Περιβάλλοντος στο Μαρούσι», σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες γειτονιές της πόλης, είναι προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και εντάσσεται στην ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη που έχει  εκπονήσει ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο