Με έργα και όχι με λαϊκισμούς θα υπερασπιστεί τους εμπόρους της πόλης, η Διοίκηση Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και απαντώντας στα υποκριτικά ερωτήματα που θέτει στη Διοίκηση Πατούλη, σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους σκοπεύει να στηρίξει την τοπική αγορά και τους εμπόρους της πόλης, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα εξής
Η Διοίκηση Πατούλη στηρίζει την τοπική εμπορική αγορά με έργα, κι όχι με λόγια.  Με έργα ουσιαστικής αναβάθμισης κι ενίσχυσης της επισκεψιμότητάς της, όπως είναι:  • Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη τα τελευταία 30 χρόνια.

  • Η κατασκευή των δύο πεζογεφυρών επί της Λεωφόρου Κηφισίας, που διευκολύνουν και καθιστούν πιο ασφαλή την μετακίνηση των κατοίκων από το Ανατολικό Μαρούσι προς το Κέντρο της πόλης και την αγορά.

  • Η εφαρμογή νέων κανόνων στάθμευσης και κυκλοφορίας στο εμπορικό Κέντρο, ανεξάρτητα αν με την πρόσφατη αλλοπρόσαλλη απόφαση της η Κυβέρνηση αποφάσισε ξαφνικά να καταργήσει τη Δημοτική Αστυνομία, γεγονός που καθιστά σε αυτή τη φάση δύσκολη την εφαρμογή των νέων αυτών κανόνων.

  • Με το προγραμματισμό νέων έργων υποδομής στο Κέντρο, όπως είναι η κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης αλλά και στο οικόπεδο επί της Β. Σοφίας και Κηφισίας ( όταν λήξει η δικαστική διεκδίκηση με το ΙΓΕ).

  • Με την απόφαση της να εφαρμόσει μια πολιτική απαλλαγής από την καταβολή ανταποδοτικών τελών για τις μικρές επιχειρήσεις της πόλης, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους και την προσπάθεια τους να επιβιώσουν

  • Με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια , αφενός για να χαρακτηριστεί ο Δήμος Αμαρουσίου τουριστικός Δήμος, αφετέρου για να υπάρξει επιτέλους ανάδειξη και τουριστική αξιοποίηση των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων που βρίσκονται στα όρια του Δήμου μας, ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες στην πόλη μας.

  • Με την ικανότητά της να διαπραγματεύεται και να κερδίζει δωρεάν ,προς όφελος της πόλης, των εμπόρων και των κατοίκων, νέες υποδομές, όπως τον ένα όροφο από υπόγειο πάρκινγκ που θα κατασκευαστεί  σε οικόπεδο της πόλης ( Οικόπεδο Παναγόπουλου) από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες του χώρου.

Στις παραπάνω πρωτοβουλίες της Διοίκησης Πατούλη για την αναβάθμιση της τοπικής αγοράς, η δημοτική κίνηση ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, πήγε ΚΟΝΤΡΑ. Πρωτοστάτησε σε εκδηλώσεις και δικαστικές προσφυγές για να συκοφαντήσει και να ακυρώσει τα έργα. Κι όταν διαπίστωσε ότι οι έμποροι και οι κάτοικοι της πόλης τους γύρισαν την πλάτη, θυμήθηκαν ξαφνικά τα προβλήματα των εμπόρων του Αμαρουσίου.

Σε αντίθεση με τη Διοίκηση Πατούλη, που ενδιαφέρεται πραγματικά και διαρκώς για τα προβλήματα της τοπικής εμπορικής αγοράς, η δημοτική κίνηση Κόντρα στον Καιρό «θυμάται τους εμπόρους» μόνον όταν αυτό εξυπηρετεί τα μικροκομματικά της συμφέροντα.
Θυμήθηκαν τώρα τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου με αφορμή το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί για τη λειτουργία των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές, γιατί τώρα αυτό εξυπηρετεί το ΣΥΡΙΖΑ, που είναι αντίθετος με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία.

Οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι ο εμπορικός κόσμος του Αμαρουσίου έχει ξεχάσει την εχθρική συμπεριφορά απέναντι τους τα προηγούμενα χρόνια. Υποτιμούν τη νοημοσύνη των εμπόρων αν θεωρούν ότι μπορούν να αυτοαναγορευθούν σε προστάτες των συμφερόντων τους.

Η Διοίκηση Πατούλη στο ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων της Κυριακής δεν σκοπεύει να υποκαταστήσει ούτε το Κράτος, ούτε την Περιφέρεια. Αυτό που κάνει, είναι να δημιουργεί τις κατάλληλες υποδομές και προϋποθέσεις, ώστε να ενισχύσει την τοπική αγορά και να την καταστήσει πιο ελκυστική για τους καταναλωτές.

Οι έμποροι του Αμαρουσίου γνωρίζουν πολύ καλά ποιο είναι το συμφέρον τους και θα προσαρμόσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους στο συμφέρον αυτό. 

Οι έμποροι του Αμαρουσίου γνωρίζουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος γι αυτούς προέρχεται από τους ιδεολογικούς εχθρούς της αγοράς, όπως είναι οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

Από λαϊκιστές και κινδυνολόγους όπως είναι οι ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, οι οποίοι αποδεικνύουν ότι η μόνη σχέση που έχουν με τον εμπορικό κόσμο της πόλης είναι η αποτυχημένη προσπάθεια τους να αποκομίζουν κομματικά οφέλη από  το εμπόριο της μιζέριας και της υποκρισίας, στο οποίο συστηματικά επιδίδονται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο