Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Διεθνές Συνέδριο Διαλειτουργικότητας HL7, υπό την Προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email 


download _.jpg file 107 KB


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον διοικητή του ΙΚΑ Γ. Μέργο, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΙΚΑ Μ. Βλασταράκο και τον Διοικητή του Υγιειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Ν. Κεφαλογιάννη .download _.jpg file 48 KBdownload _.jpg file 68 KB

Γιώργος Πατούλης: Νa αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της υγείας, προς όφελος του Έλληνα πολίτη.

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου Διαλειτουργικότητας HL7, το οποίο πραγματοποιήθηκε μαζί με το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο HL7-Hellas στις 8-11 Οκτωβρίου στην Κρήτη , υπό την προεδρία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.

Το συνέδριο παρακολούθησαν πολύ σημαντικές προσωπικότητες τόσο από κρατικούς φορείς και οργανισμούς, όσο και από ιδιωτικούς φορείς της παγκόσμιας αγοράς Πληροφορικής στους τομείς της Υγείας & της Κοινωνικής Ασφάλισης. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, στελέχη του χώρου της υγείας και της πληροφορικής, καθώς και εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τις ευκαιρίες και προοπτικές που διαμορφώνονται για τον κλάδο της υγείας και κοινωνικής ασφάλισης από την υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογικών προτάσεων.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του HL7-Hellas κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε τα εξής :
”Η κατάθεση των επιστημονικών απόψεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μας, αλλά και τον κόσμο όλο, σε μια νέα εποχή, που ακόμα μόνο οραματιζόμαστε και μόλις ψηλαφούμε. Μια εποχή όπου η ηλεκτρονική αυτοματοποίηση θα εγγυάται την επέκταση των καθολικών υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, την αρτιότερη δυνατή και άμεση ενημέρωση όλων για τις επιστημονικές εξελίξεις, την διευκόλυνση της τεκμηρίωσης και της διαφάνειας των υπηρεσιών της υγείας. ”

Σημειώνεται ότι ο μη Κερδοσκοπικός οργανισμός ‘HL7-Hellas’ αποτελείται από πάνω από 50 διακεκριμένους φορείς από το Δημόσιο Τομέα μεταξύ των οποίων το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Κοινωνία της Πληροφορίας, οι ΥΠΕ Αττικής, Κρήτης, Μακεδονίας κα. Επίσης, δημόσια Νοσοκομεία όπως ο Ευαγγελισμός, το Μεταξά, το Τζάνειο, το Θριάσιο κα, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα όπως το ΕΠΙΣΕΥ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά και από τον Ιδιωτικό Τομέα συμμετέχουν συνάδελφοι γιατροί, σύμβουλοι, καθώς και οι περισσότερες Εταιρίες Ιατρικής Πληροφορικής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο