Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Βιβλίου στη Βορέειο Βιβλιοθήκη

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης και η πρόεδρος της Βορέειου Βιβλιοθήκης, Γ. Μοστρού. Στην πρώτη θέση από αριστερά διακρίνονται η βιβλιοδέτρια κ. Κική Δούση και ο καθηγητής κ. Δανιήλ Σαχάς.
|download file .jpg 156Kb|


Συζήτηση μεταξύ συγγραφέων και φίλων του βιβλίου στο φιλολογικό καφενείο.
|download file .jpg 147Kb|


Οι μικροί αναγνώστες παρακολουθούν με ενδιαφέρον την αφήγηση ενός παραμυθιού. |download file .jpg 133Kb| 


 


Ένα ταξίδι στη γνώση και τον πολιτισμό προσέφερε στους δημότες του ο Δήμος Αμαρουσίου, με τη Γιορτή Βιβλίου που οργάνωσε στις 2 και 3 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο της η Βορέειος Δημοτική Βιβλιοθήκη.


Με την οργάνωση αυτού του διημέρου, το οποίο περιελάμβανε έκθεση βιβλίου και καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και εκδηλώσεις, καταδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος της Βορέειου Βιβλιοθήκης στην προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου για την ανάπτυξη της πνευματικής και ψυχικής καλλιέργειας και της προσφοράς γνώσης προς τους πολίτες. 


Αναφερόμενος σε αυτό το ρόλο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, εγκαινιάζοντας τη Γιορτή Βιβλίου, τόνισε: « Η Βορέειος Βιβλιοθήκη αποτελεί το «όχημα» στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προαγωγή του πολιτισμού και την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι ένας «πνευματικός φάρος» που ξεπερνά κατά πολύ τα στενά γεωγραφικά όρια της πόλης.  Διαθέτοντας έναν πλούτο από 18.000 τόμους βιβλία και μέσα από την αναβαθμισμένη λειτουργία της, η Βορέειος Βιβλιοθήκη συμβάλλει σημαντικά στο να καταστεί το διάβασμα από «αναγκαία συνθήκη», απόλαυση».


Ο κ. Πατούλης ανήγγειλε ότι η Βιβλιοθήκη σύντομα θα συνδεθεί ηλεκτρονικά με τις βιβλιοθήκες των σχολείων της πόλης μας, μεταδίδοντας αξίες και ιδανικά στη νέα γενιά και σε όσους διψούν για πνευματική τροφή.


Στη συμβολή της Βορέειου Βιβλιοθήκης στην ανάπτυξη του πολιτισμού αναφέρθηκε η πρόεδρός της, κ. Γ. Μοστρού, χαρακτηρίζοντάς την κέντρο γνώσης και ιστορίας για κάθε βιβλιόφιλο και άνθρωπο του πνεύματος.


Την πρώτη μέρα του διημέρου, ο κ. Δανιήλ Σαχάς, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Waterloo του Καναδά μίλησε για τις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και η βιβλιοδέτρια Λίλη Τσιτούρα – Παρλαβάντζα αναφέρθηκε στην «Τέχνη και τεχνική της βιβλιοδεσίας».


 Επίσης, τιμητική απονομή για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα απενεμήθη στη Μαρουσιώτισσα βιβλιοδέτρια, Κική Δούση, ενώ τιμήθηκαν με έπαινο και άνθρωποι από το χώρο της τέχνης, των γραμμάτων και της θρησκείας.


Η δεύτερη μέρα της Γιορτής Βιβλίου, ήταν αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους. Τρία παιδικά στέκια λειτούργησαν στην αυλή της Βιβλιοθήκης, στα οποία γνωστοί εκδοτικοί οίκοι και συγγραφείς παιδικών βιβλίων και παραμυθιών μοιράστηκαν με τους μικρούς αναγνώστες τη μαγεία της δημιουργίας και της αφήγησης.


Το βράδυ της ίδιας μέρας, στο φιλολογικό καφενείο, έγινε συζήτηση για την ιστορία και την πολιτική στη λογοτεχνία ανάμεσα σε γνωστούς συγγραφείς και επισκέπτες της έκθεσης.  

 


 
   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο