Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Αποστολή του Πολυϊατρείου Αμαρουσίου-Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας στην Μυτιλήνη. Συνεχίζεται η πρόληψη της οστεοπόρωσης στην περιφέρεια με αφετηρία το Μαρούσι.

Print Friendly, PDF & Email 

download _.jpg file 174 MB
Με μεγάλη επιτυχία, ανάλογη αυτής της Καρπάθου, πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα μέτρησης οστικής μάζας στο Δήμο Ευεργέτουλας, στο ακριτικό νησί της Λέσβου, που γίνεται στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης από τον Δήμο Αμαρουσίου και το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν εθελοντικά ο Χειρουργός Ορθοπαιδικός ιατρός, Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Παρτσινέβελος ,οι εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυϊατρείο, Καίτη Σεβαστή και Πωλίνα Δημολιάνη και η εργαζόμενη στο Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Σέβη Μαμούρη.

Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν μεγάλη, καθώς σε μια τόσο σύντομη αποστολή, έγινε έλεγχος της οστικής μάζας με υπερηχογράφημα πτέρνας σε 203 άτομα και ιατρική εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

«Δίνουμε έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση και υποστηρίζουμε την διαρκή ενημέρωση για την πρόληψη της νόσου σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της χώρας μας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Και Υπεύθυνος του Δημοτικού Πολυϊατρείου, Αντώνης Παρτσινέβελος.
Το πρόγραμμα των μετρήσεων οστικής μάζας συνοδεύτηκε με ενημερωτική ομιλία σε συνεδριακό χώρο του Δήμου με θέμα: «Οστεοπόρωση: μια σιωπηλή Επιδημία-Πρόληψη και Σύγχρονη Θεραπευτική Αντιμετώπιση» με ομιλητή τον Αντώνη Παρτσινέβελο, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Μεταβολισμού των Οστών.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ανέφερε ότι «θα ακολουθήσουν παρόμοιες δράσεις και σε άλλες ακριτικές περιοχές της χώρας μας, ώστε οι κάτοικοι των περιοχών αυτών να έχουν την ευκαιρία να εξετασθούν και να ενημερωθούν για τη σημασία της πρόληψης στη διατήρηση της υγείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής».

Μετάβαση στο περιεχόμενο