Με επιτυχία έγινε το 1ο Δημοτικό Φεστιβάλ Λάτιν του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟι 14 χορευτές του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Ν.Βλάση, καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο μετά την επίδειξή τους.
|download file .jpg 79 KB|


Κατάμεστο ήταν το Θέατρο του Αμαλίειου, με κόσμο από τους 14 Δήμους που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ Λάτιν.
|download file .jpg 124 KB|


Ο κ.Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα, τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ.Ν.Πέππα και τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Χορού κ.Δ.Καραβά.
|download file .jpg 88 KB|

Με τη συμμετοχή 14 Δήμων και 172 χορευτών, έγινε με επιτυχία το Σάββατο 26 Ιουνίου, στον χώρο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Αμαλίειου, το 1ο Δημοτικό Φεστιβάλ Λάτιν χορού του Δήμου Αμαρουσίου.


Τα χορευτικά τμήματα των Δήμων που έλαβαν μέρος, παρουσίασαν στους εκατοντάδες θεατές που έλαβαν μέρος ένα θέαμα υψηλών προδιαγραφών και καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους.
Η διοργάνωση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, καθώς στόχος ήταν η παρουσίαση ενός χορευτικού θεάματος με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους κατοίκους των 14 Δήμων και την ουσιαστική ενθάρρυνση των συμπολιτών μας για την ενεργό συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα των πόλεων τους.


Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν ομάδες λάτιν από τους Δήμους
Αγίας Βαρβάρας, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Αλίμου, Αυλώνας, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Κερατσινίου, Μελισσίων, Νέας Σμύρνης, Νέου Ψυχικού, Πετρούπολης, Πεύκης, Χαϊδαρίου και τελούσε υπό της αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδος.
Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο  οποίος απένειμε τα αναμνηστικά στους χορευτές και τους καθηγητές τους, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ν. Πέππας,  ο Δήμαρχος Πεύκης κ. Γ. Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Χορού Ελλάδος Δ. Καραβάς, οι Δημ. Σύμβουλοι κ. Γ. Πουλόπουλος, Γλ. Μοστρού, Ν. Δούσης Ρασσιάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού ʼθλησης Δήμου Αγ. Παρασκευής Γ. Μυλωνάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αλίμου κ. Μ. Μουτσάτσου, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αυλώνα κ. Κ. Παπαγιάννης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Κερατσινίου κ. Ι. Τζιώτης και η διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου Δ. Μέλιου.
Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ και τόνισε ότι «η διοργάνωση αυτή είναι άλλη μια σημαντική διαδημοτική πρωτοβουλία, την οποία φιλοδοξούμε να κάνουμε θεσμό στην πόλη μας».

Μετάβαση στο περιεχόμενο