Με επιτυχία έγινε η άσκηση εξοικείωσης σε συνθήκες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Ο κ.Πατούλης με τον κ.Γαρδέλη στον χώρο της άσκησης.

|download file .jpg 167 KB|Οι γιατροί του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν στην άσκηση με τον κ.Πατούλη, τον κ.Γαρδέλη και τον κ.Κατσιγιάννη.

|download file .jpg 170 KB|


Με επιτυχία έγινε σήμερα, στο Δάσος Συγγρού, η άσκηση εξοικείωσης σε συνθήκες αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Οργανισμός Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.


Η άσκηση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών που εφαρμόζει ο Δήμος Αμαρουσίου και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ)  του ΕΚΑΒ.
Τον χώρο της άσκησης επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης με τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Γαρδέλη και τον υπεύθυνο του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Κατσιγιάννη, οι οποίοι είδαν από κοντά την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο Δάσος Συγγρού και συνεχάρησαν τους γιατρούς για την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην άσκηση.
«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να επιζήσουμε από μια φυσική καταστροφή είναι η προετοιμασία. Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος Δήμος που πραγματοποιεί ασκήσεις προσομοίωσης και εξοικείωσης  σε συνθήκες φυσικών καταστροφών, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη 2 ασκήσεις εκκένωσης σχολικών κτηρίων και 2 ασκήσεις εκκένωσης του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Πολύ σημαντική όμως είναι και η εξοικείωση των γιατρών σε τέτοιες συνθήκες, και αυτός ο σημαντικός σκοπός υπηρετείται σήμερα με την άσκηση αυτή του ΕΚΑΒ στο Δάσος Συγγρού», τόνισε ο κ. Πατούλης.


Σκοπός της άσκησης είναι η περαιτέρω εξοικείωση των ιατρών σε συνθήκες αποστολής και φυσικών καταστροφών, νοσηλευτών και διασωστών του ΕΤΙΚ με το σύνολο του εξοπλισμού τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο