Με επιτυχία έγινε η 3η Πολιτιστική Έκθεση για την Κεραμική και την Οικολογία από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης μαζί με τον Πρόεδρο του Κέντρου Τέχνης κ. Ν.Πέππα, τον βουλευτή κ.Κ.Γείτονα και τον πρόεδρο της ΠΕΚΑ κ.Κ.Γαλάνη, εγκαινιάζουν την Έκθεση.
|download file .jpg 146KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης κατασκευάζει ο ίδιος ένα μικρό πήλινο δοχείο και το παραδίδει στον πρόεδρο της ΠΕΚΑ κ.Κ.Γαλάνη.
|download file .jpg 146 KB|


Ο κ.Πατούλης με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ.Απ.Κακλαμάνη και τον Δημ.Σύμβουλο κ.Γ.Πουλόπουλο.
|download file .jpg 139KB|


Το περίπτερο του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, στο οποίο εκτέθηκαν δημιουργίες από τα ερασιτεχνικά τμήματα κεραμικής και τη μόνιμη συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 159 KB|


Με μεγάλη επιτυχία έγινε το τριήμερο 14-16 Μαΐου 2010 στην Πλατεία Αγ.Λαύρας στο Μαρούσι, η 3η Πολιτιστική Έκθεση για την Κεραμική & την Οικολογία, που διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και το Συνεταιρισμό Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου.


Την έναρξη της Έκθεσης κήρυξε την Παρασκευή 14 Μαΐου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, παρουσία των βουλευτών της Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ κ.Απόστολου Κακλαμάνη και Κ.Γείτονα, Δημοτικών συμβούλων και δεκάδων μαρουσιωτών που ήρθαν να δουν από κοντά την τέχνη της Κεραμικής.


Ο κ.Πατούλης καλωσορίζοντας τον κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης, τόνισε: «Πριν δύο χρόνια πήραμε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση του πρώτου Πολιτιστικού Τριημέρου για την Κεραμική και την Οικολογία.


Ήταν τέτοια η ανταπόκριση, η προσέλευση του κόσμου και εξαιρετικές οι εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες, που μας οδήγησαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και αυτή τη χρονιά, συμβολικά, εδώ στον όμορφο και γραφικό χώρο της πλατείας Αγίας Λαύρας. Έναν ιστορικό χώρο για την κεραμική, μιας και εδώ φιλοξενήθηκε πριν από 50 χρόνια και η πρώτη Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.


Η πρωτοβουλία αυτή, που τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας, έχει στόχο να φέρει την τέχνη της κεραμικής κοντά σε όλους τους Μαρουσιώτες και ειδικότερα να μυήσει σε αυτή τα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους τον πηλό, να τον κατεργαστούν και να δημιουργήσουν με αυτόν».


Στην Έκθεση εκτέθηκαν δημιουργίες από τα ερασιτεχνικά τμήματα κεραμικής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού και κεραμικά από τη μόνιμη συλλογή του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ έγινε επίδειξη τροχού αγγειοπλαστικής, κατασκευή παραδοσιακού πιθαριού και δημιουργική απασχόληση με τον πηλό για μικρούς και μεγάλους.


Η Έκθεση έκλεισε την Κυριακή 16 Μαΐου με την παραδοσιακή Ρεβυθάδα.


Στους επισκέπτες της Έκθεσης κληρώθηκαν 26 κεραμικές δημιουργίες και 5 δωροεπιταγές, προσφορά του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμικής και Αγγειοπλαστών.


Το «παρών» στην 3η Πολιτιστική Έκθεση για την Κεραμική και την Οικολογία έδωσαν ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ.Ν.Πέππας, ο αντιδήμαρχος κ.Δ.Καρλαύτης και οι Δημ. Σύμβουλοι κ.Επ.Γαρδέλης, Δ.Καμπούκος.


Μετάβαση στο περιεχόμενο