Με ενθουσιασμό αγκάλιασαν οι μαθητές Γ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου την εκπαιδευτική ημέρα διατροφής που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟι ειδικοί επιστήμονες εξηγούν στους μαθητές την αξία και τη θέση που πρέπει να έχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά στην καθημερινή μας διατροφή.
|download file .jpg 129KB|Με τη συμμετοχή γονέων και εθελοντών του Δήμου οι μαθητές περπάτησαν στο Δάσος Συγγρού, προκειμένου να βιώσουν την εμπειρία της φυσικής άσκησης.
|download file .jpg 188KB|Στιγμιότυπο από το υγιεινό γεύμα απόλαυσαν οι μαθητές, στη διάρκεια του οποίου ενημερώθηκαν για την ποικιλία, το συνδυασμό και το μέτρο των τροφών που πρέπει να χαρακτηρίζουν το καθημερινό διαιτολόγιο μας.
|download file .jpg 104KB|Ο Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Ν. Κάββαλος, με τον εκπρόσωπο του γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Δήμου Π. Τσιτσιμπάση, την υπεύθυνη εκ μέρους του Δήμου του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας, Κοινωνική Λειτουργός Ε. Γιαννακοπούλου και γονείς που οι συνταγές τους ξεχώρισαν στο διαγωνισμό για την ανάδειξη ενός απλού, οικονομικού και υγιεινού τρόπου διατροφής.
|download file .jpg 122KB|


Μεγάλη απήχηση στους μαθητές της Γ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου είχε η πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρουσίου για τη διοργάνωση εκπαιδευτικής ημέρας διατροφής, στο πλαίσιο του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής.
Συμμετέχοντας ενεργά και εκδηλώνοντας ζωηρό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό για την εκδήλωση, οι μαθητές παρακολούθησαν κατ’ αρχήν στο σχολείο τους από τους ειδικούς επιστήμονες την αξία και τη θέση που πρέπει να έχουν τα ψάρια και τα θαλασσινά στη διατροφή μας για τη θωράκιση της υγείας και την οικοδόμηση ενός υγιούς οργανισμού.


Εξίσου σημαντικό όμως με την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών είναι και η φυσική δραστηριότητα και άσκηση. Για το σκοπό αυτό στη συνέχεια οι μαθητές συνοδεία των δασκάλων τους, με τη συμμετοχή γονέων και εθελοντών του Δήμου περπάτησαν στο Δάσος Συγγρού, ώστε να βιώσουν την εμπειρία της φυσικής άσκησης.


Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση για την πυραμίδα της διατροφής, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υγιεινό γεύμα, στη διάρκεια του οποίου ενημερώθηκαν για την ποικιλία, το συνδυασμό και το μέτρο των τροφών που πρέπει να χαρακτηρίζουν το καθημερινό διαιτολόγιο μας.


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο υπεύθυνος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών κ. Νικόλαος Κάββαλος μετέφερε το χαιρετισμό του, διαβεβαιώνοντας γονείς και μαθητές ότι θα ακολουθήσουν και άλλες βιωματικές παρεμβάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, έχοντας ως οδηγό την αρχή ότι οι συνήθειες που αποκτούμε στην παιδική μας ηλικία, μας ακολουθούν και στην ενήλικη ζωή.
Εκ μέρους του γραφείου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο συνεισέφερε το γεύμα στους μαθητές παραβρέθηκε ο κ. Παντελής Τσιτσιμπάσης.
Την ευθύνη του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας και τον συντονισμό της εκδήλωσης εκ μέρους του Δήμου είχε η Κοινωνική Λειτουργός κα. Ελένη Γιαννακοπούλου.Μετάβαση στο περιεχόμενο