Με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη επανεξελέγη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την επόμενη διετία ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Προεδρεύοντα της διαδικασίας για την εκλογή του νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κόκκαλη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Μ. Χρηστάκη και μέλη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου.


Δεν συγκέντρωσαν την απαραίτητη πλειοψηφία για τη θέση του Αντιπροέδρου ο υποψήφιος της μείζονος μειοψηφίας και ο προτεινόμενος για τη θέση του Γραμματέα από την παράταξη «Για ένα νέο Μαρούσι»


Υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, η εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη για την επανεκλογή του κου Επαμεινώνδα Γαρδέλη στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.


Αντιθέτως, δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία, αφενός ο προτεινόμενος από τη μείζονα πλειοψηφία «Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον» για τη θέση του Αντιπροέδρου κος Παναγιώτης Σαγρής και αφετέρου ο προτεινόμενος από το συνδυασμό «Για ένα νέο Μαρούσι» για τη θέση του Γραμματέα κος  Δάμων Κλαπάκης.


Οι παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας « Λαϊκή Συσπείρωση», «Κόντρα στο Καιρό» «Εκτός των Τειχών» δήλωσαν εξαρχής ότι για λόγους πολιτικούς – παραταξιακούς θα είναι μεν παρούσες στη διαδικασία, αλλά δεν θα συμμετέχουν στην εκλογή του Προεδρείου.
Η διαδικασία διεξήχθη στην ειδική συνεδρίαση του Σώματος για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου τη διετία 2013 – 2014, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013.
Της διαδικασίας προϊδρευσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Βασίλης Κόκκαλης, όπως προβλέπουν τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010.


Στην αρχική του τοποθέτηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης ζήτησε από όλες τις παρατάξεις και τον καθένα Δημοτικό Σύμβουλο χωριστά να συμβάλουν ώστε, να υπάρξει ένα ενωτικό πλαίσιο, όπου αυτό είναι αντικειμενικά χρήσιμο και πολιτικά εφικτό, προκειμένου η πόλη να μη μείνει πίσω σε επίπεδο δυνατοτήτων, σε επίπεδο διεκδικήσεων.
«Το ενωτικό πλαίσιο είναι εκείνο, που υπό τις παρούσες συνθήκες που διάγει η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα η πόλη μας, θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν σήμερα ή να προκύψουν αύριο» υπογράμμισε ο κος Πατούλης, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για την έως σήμερα προσπάθεια τους,ώστε οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου να βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο,ζητώντας παράλληλα τη συνέχιση της προσπάθειας, προκειμένου να βελτιωθούν και να γίνουν αποδοτικότερες.


Εκλογή Προέδρου
Στη μυστική ψηφοφορία που διεξήχθη για την επανεκλογή του κου Επαμεινώνδα Γαρδέλη στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ψήφισαν 40 Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκ των οποίων 24 ψήφισαν υπέρ, 5 κατά και 11 λευκό.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης κατά την τοποθέτησή του για την υποψηφιότητα του κου Γαρδέλη σημείωσε ότι «η επανεκλογή του  κου Επαμεινώνδα Γαρδέλη στο αξίωμα του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου παρέχει την δυνατότητα να συνεχίσει το σημαντικό και δημιουργικό έργο του με τη σοβαρότητα που τον διακρίνει, καθώς και με την πλούσια εμπειρία που διαθέτει ως Δημοτικός Σύμβουλος επί πολλά έτη και ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την προηγούμενη διετία.» 


Από την πλευρά του ο κος Γαρδέλης ευχαρίστησε τον κο Δήμαρχο για την τιμητική εισήγησή του, εκφράζοντας παράλληλα προς τους συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους τις ευχαριστίες του για τη συμβολή τους στη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, στόχο που όπως ανέφερε θα υπηρετήσει και την επόμενη διετία με την ίδια συνέπεια από τη θέση του Προέδρου.


Εκλογή Αντιπροέδρου
Για την εκλογή του Αντιπροέδρου διεξήχθησαν τρεις μυστικές ψηφοφορίες,στις οποίες ο προτεινόμενος από τη μείζονα πλειοψηφία κος Παναγιώτης Σαγρής δεν έλαβε την απόλυτη ή τη σχετική πλειοψηφία για την εκλογή του.
Στην 1η ψηφοφορία επί 40 ψηφισάντων έλαβε 12 ναι, 25 λευκά και 3 όχι.
Στη 2η έλαβε 13 ναι, 20 λευκά και 7 όχι. Και στην 3η , 12 ναι, 20 λευκά, 12 όχι και 1 άκυρο.Εκλογή Γραμματέα
Χωρίς την απαραίτητη πλειοψηφία κατέληξαν επίσης οι τρεις μυστικές ψηφοφορίες για την εκλογή του κου Κλαπάκη στη θέση του Γραμματέα.
Στη 1η ψηφοφορία έλαβε 11 ναι, 21 όχι, 6 λευκά, 1 άκυρο. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ζαπαντιώτης.
Στη 2η έλαβε 10 ναι, 22 όχι, 5 λευκά, 1 άκυρο, ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ζαπαντιώτης και Ρώτας.
Στη 3η ψηφοφορία έλαβε 11 ναι, 22 όχι, 5 λευκά, 1 άκυρο, με απών τον κο. Ρώτα.


Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Αντιπροέδρου και Γραμματέα θα επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στις 10:30 π.μ. Στην ίδια συνεδρίαση θα εκλεγούν και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και την Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο