«Με απόψεις εκτός λογικής και χωρίς επιχειρήματα το Μαρούσι δεν πηγαίνει μπροστά» απαντά ο Δήμος Αμαρουσίου στη νέα ανακοίνωση των «Εκτός των Τειχών»

Print Friendly, PDF & Email

Η νέα ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ‘Εκτός των Τειχών’ σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι δυστυχώς υπάρχουν συμπολίτες μας που εξαντλούν τη δράση τους σε ανακοινώσεις που υπηρετούν μόνον τις εντυπώσεις και κινητοποιήσεις που έχουν το χαρακτήρα επαναστατικής γυμναστικής. Και όχι σε ενέργειες και πρωτοβουλίες  που υπηρετούν πραγματικά τα συμφέροντα της; Πόλης.


Την ώρα που η παράταξη ‘Εκτός των Τειχών’ κατηγορούσε ως ρατσιστική τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου για τη στάση της στο ζήτημα της παραχώρησης του Ο.Α.Κ.Α στη μουσουλμανική κοινότητα για τη τέλεση της λύσης της νηστείας του Ραμαζανίου, εμείς καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευση του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν θα είναι το Ο.Α.Κ.Α ο μόνος χώρος που θα παραχωρηθεί για την εορτή αυτή, αλλά θα είναι μόλις ένας από τους πολλούς που θα χρησιμοποιηθούν σε όλο το Λεκανοπέδιο.


Ήταν η ίδια παράταξη, μαζί με άλλες δημοτικές παρατάξεις που μας κατηγορούσαν για τη στάση της Διοίκησης του Δήμου μας να μη δεχθεί να είναι το ΚΑΤ το ένα από τα ελάχιστα νοσοκομεία στα οποία θα δημιουργούνταν μονάδα του Ο.ΚΑ.ΝΑ με ό,τι αυτό συνεπαγόταν για την ευρύτερη περιοχή. Δεν μας στήριξαν όταν εμείς, μαζί με τους όμορους Δήμους, ζητούσαμε οι μονάδες αυτές να γίνουν σε όλα τα Νοσοκομεία. Όμως, τελικά δικαιωθήκαμε για τη θέση μας αυτή, αφού καταφέραμε να αλλάξουμε την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και πλέον θα δημιουργηθούν μονάδες του Ο.ΚΑ.ΝΑ σε όλα τα νοσοκομεία. Κάτι που εξυπηρετεί πρώτα και πάνω από όλα τους συμπολίτες μας που αγωνίζονται να πετύχουν την απεξάρτηση τους από τα ναρκωτικά.


Μας κατηγορεί η συγκεκριμένη δημοτική παράταξη γιατί ως Δήμος διεκδικούμε ρόλο και λόγο στην αξιοποίηση των Ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι στα όρια της πόλης μας. Δηλαδή τί μας προτείνουν; να επιτρέψουμε να συνεχιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση της εγκατάλειψης ενός χώρου που κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους δισεκατομμύρια ευρώ; Ή μήπως να επιτρέψουμε να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και να δημιουργηθούν τετελεσμένα στο ζήτημα αυτό χωρίς να ληφθεί υπόψη η γνώμη μας;


Υπερασπιστές της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ γίνονται, άθελα τους ίσως, αυτοί που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι την κυβέρνηση και τη σημερινή Διοίκηση όχι μόνον του Δήμου Αμαρουσίου, αλλά το σύνολο της Αυτοδιοίκησης, επειδή καλούνται να λειτουργήσουν σύμφωνα με το Νόμο που ισχύει. Οι ‘Εκτός των Τειχών’ στην προσπάθεια τους να κάνουν στείρα αντιπολίτευση αγνοούν ότι παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου και το νέο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, η σημερινή Διοίκηση έχει καταφέρει να μην έχει περικόψει ούτε μια κοινωνική παροχή προς τους συμπολίτες μας. Ενώ προσπαθεί αξιοποιώντας τις δυνατότητες που της δίνονται, να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης για δεκάδες συμπολίτες μας που αναζητούν με αγωνία μια θέση εργασίας. Όσον αφορά στο πρόγραμμα οικονομικής εξυγίανσης του Δήμου Αμαρουσίου που προωθούμε, αποτελεί μονόδρομο. Αν κάποιοι άλλοι συμπολίτες μας το 2007 δεν μας έβαζαν εμπόδια με τις αστήρικτες ενστάσεις τους στην προσπάθεια που κάναμε για την αναχρηματοδότηση των χρεών μας, με αποτέλεσμα να χάσουμε πολύτιμο χρόνο, σήμερα δεν θα είχαμε ανάγκη το πρόγραμμα αυτό. Αλλά από το να οδηγήσουμε σε κλείσιμο το Δήμο, επιλέξαμε τη λύση αυτή. Είναι μια επιλογή που αποδεικνύει την υπευθυνότητά μας.


Από την πλευρά, άλλωστε, της Διοίκησης αυτό που απαιτείται είναι πάνω από όλα υπευθυνότητα και μέγιστος σεβασμός στο λαό. Και όχι λαϊκισμός.


Γιατί ο λαϊκισμός δεν υπηρετεί το λαό. Τον χειραγωγεί.


Η υπεύθυνη Διοίκηση οφείλει να ηγείται, όχι να σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.


Μόνον έτσι θα πάει το Μαρούσι μπροστά.


Η επιλογή της σημερινής Διοίκησης είναι να υπηρετεί το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μας, όχι να χειραγωγεί και να λαϊκίζει.


Επιλέγει να κινείται εντός λογικής και όχι εκτός των τειχών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο