Με απονομή τιμών και τριαντάφυλλα γιόρτασαν τα μέλη του Κ.Α.Π.Η την επέτειο των 30 χρόνων από τη λειτουργία του στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailO Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη διάρκεια της ομιλίας του.


Πλήθος μελών των Κ.Α.Π.Η της πόλης έδωσαν το «παρών» στην εορταστική εκδήλωση για τα 30 χρόνια από τη λειτουργία του.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλο, κατά τις απονομές μεταλλίων στα μακροβιότερα μέλη του Κ.Α.Π.Η της πόλης.

Τιμητική πλακέτα για την προσφορά τους στο Κ.Α.Π.Η απένειμε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στους παρόντες διατελέσαντες προέδρους του Κ.Α.Π.Η νυν Αντιδήμαρχο Δ. Καμπούκο, νυν πρόεδρο του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Ν. Κάββαλο, Π. Καλογρίδη, και Π. Πέτρου, αλλά και στις εργαζόμενες Γ. Κομνηνού, και Αρ. Ελεοπούλου.

Από ένα τριαντάφυλλο προσέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε καθέναν από τους συμμετέχοντες στη γιορτή.


Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η. 


 


Γ. Πατούλης: «Θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε και να φροντίζουμε με πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον αυτούς που μας μεγάλωσαν»


Με ένα τριαντάφυλλο σε καθέναν και καθεμιά ξεχωριστά ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στους «εορτάζοντες» ηλικιωμένους που παρευρέθησαν στη γιορτή που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) στο Δημαρχείο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) στο Μαρούσι.


«Σήμερα γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων στο Μαρούσι. Πέρασαν τρεις δεκαετίες από τότε που για πρώτη φορά η φροντίδα και η δημιουργική απασχόληση των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν έλαβε οργανωμένο χαρακτήρα και έκτοτε έχουν γίνει πολλά βήματα μπροστά. Και αυτό γιατί θέλουμε να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε αυτή την ευάλωτη ηλιακά ομάδα να είναι ακμαίοι, δημιουργικοί και πάνω από όλα χαμογελαστοί» ανέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, απευθυνόμενος στο πλήθος των παρευρισκομένων εκπροσώπων της Τρίτης ηλικίας.


Κάνοντας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου εκτενή αναφορά στην ομιλία του στην κοινωνική πολιτική του Δήμου αλλά και στην προτεραιότητα που δίνει η δημοτική Αρχή σε επίπεδο φροντίδας των ηλικιωμένων, αναφέρθηκε στη λειτουργία του κεντρικού Κ.Α.Π.Η και των έξι περιφερειακών παραρτημάτων του που φιλοξενούν περισσότερους από 2.100 ηλικιωμένους συμπολίτες μας, μεταφέροντάς τους ότι στόχος της διοίκησης είναι κάθε γειτονιά να αποκτήσει τη δική της εστία για τα άτομα της Τρίτης ηλικίας.


«Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι γιατί στον Δήμο μας λειτουργεί σήμερα ένα πρότυπο δίκτυο με επτά Κ.Α.Π.Η που παρέχουν υποδειγματική ιατρική φροντίδα και ψυχαγωγία στα μέλη του. Μέσα από τις συγκεκριμένες υπηρεσίες και δράσεις, στόχος είναι η φροντίδα, η υποστήριξη, η υγεία, η ενίσχυση της αυτονομίας και της κοινωνικής συμμετοχής τους. Θέλουμε οι ηλικιωμένοι μας να παραμένουν υγιείς, ενεργοί και δραστήριοι πολίτες που προσφέρουν στον εαυτό τους, στην οικογένεια τους και στην τοπική κοινωνία» επεσήμανε ο κ. Πατούλης.


Σε αυτό το πνεύμα, κατέθεσε ως δέσμευσή του: «θα εξακολουθήσουμε να στηρίζουμε και να φροντίζουμε με πραγματική αγάπη και ενδιαφέρον αυτούς που μας μεγάλωσαν» ευχαριστώντας θερμά όλους όσοι συμβάλουν μέσα από τις προσπάθειες και την εργασία τους στην υποστήριξη και άψογη λειτουργία των δομών για τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας.


Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος, πραγματοποίησε μία αναδρομή στην ιστορία του Κ.Α.Π.Η, ενώ στάθηκε στις υπηρεσίες ψυχαγωγίας, επιμόρφωσης, ιατρικής φροντίδας, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που παρέχονται στα μέλη του.


Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης προβάλλονταν αποσπάσματα και στιγμιότυπα από τις δράσεις του Κ.Α.Π.Η από την τριαντάχρονη διαδρομή του όπως την επίδειξη μόδας στη Γαλλία, τις θεατρικές παραστάσεις, τις εμφανίσεις της χορωδίας του κ.α.


Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών μεταλλίων σε 15 εκπροσώπους – μακροβιότερα μέλη του Κ.Α.Π.Η. Με πλακέτες τιμήθηκαν, επίσης, οι διατελέσαντες παρόντες πρόεδροι του Κ.Α.Π.Η, νυν Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπούκος, νυν πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Νίκος Κάββαλος, Πέτρος Καλογρίδης, και Παναγιώτης Πέτρου. Τιμητική πλακέτα σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύτιμης πολυετούς προσφοράς τους έλαβαν: η πρόσφατα συνταξιοδοτηθείσα υπάλληλος του Κ.Α.Π.Η ʼρτεμις Ελεοπούλου, καθώς και η Γιάννα Κομνηνού, η Κατερίνα Πέγιου, και η Ειρήνη Βάχλα, ως οι μακροβιότερες εργαζόμενες στο Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.


Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Χορωδία του Κ.Α.Π.Η.


Παρόντες στη γιορτή ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπούκος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Λέκκα, Θανάσης Βλαχοπιώτης, και Κώστας Αντωνόπουλος.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο