Με απόλυτη επιτυχία και σε κλίμα αποθέωσης πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ετήσιοι Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» από τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Περισσότεροι από 700 δρομείς συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου των 10 χλμ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με άλλους 300 δρομείς στη γραμμή της εκκίνησης του αγώνα δρόμου των 5 χλμ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τους εγγονούς του Σπύρου Λούη, Σπύρο και Νίκο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα δρόμου των 5 χλμ.Περισσότερα από 100 αγόρια και κορίτσια παρόντα στην εκκίνηση του παιδικού αγώνα δρόμου του 1 χλμ.


Οι δρομείς των 10 χλμ. διέσχισαν και κινήθηκαν περιμετρικά των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α.

Ευχάριστα στιγμιότυπα από τη συμμετοχή νηπίων ακόμη βρεφών μαζί με τους γονείς τους στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την πρόεδρο του MDA Ελλάς Β. Λαβίδα, κατά την απονομή του κυπέλλου και των μεταλλίων στους νικητές στην κατηγορία των ανδρών του αγώνα δρόμου των 10 χλμ.Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την πρόεδρο του MDA Ελλάς Β. Λαβίδα, ενώ απονέμει το κύπελλο και τα μετάλλια στις τρεις νικήτριες των 10 χλμ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η πρόεδρος του MDA Ελλάς Β. Λαβίδα, στην απονομή των μεταλλίων στις κατηγορίες άνδρες – γυναίκες του αγώνα δρόμου 5 χλμ.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με την πρόεδρο του MDA Ελλάς Β. Λαβίδα, στη βράβευση των αγοριών που νίκησαν στον παιδικό αγώνα δρόμου.


Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.100 δρομέων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκαν οι Ετήσιοι Αγώνες «Σπύρος Λούης» προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη που από φέτος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αποτελούν θεσμό για την πόλη. Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς, ολοκληρώθηκαν σε ατμόσφαιρα πανηγυρική με τη βράβευση των πρώτων ανά κατηγορία στον αγώνα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και στον παιδικό αγώνα δρόμου, αντίστοιχα.


Εγκαινιάζοντας τον νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, συμμετείχε συμβολικά στη διαδρομή των 5 χλμ. μαζί με το υπόλοιπο πλήθος των δρομέων. Παρόντες στην εκκίνηση της διαδρομής των 5 χλμ. και οι απόγονοι του Σπύρου Λούη, οι εγγονοί του Σπύρος και Νίκος Λούης. Στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. έτρεξαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, και ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής.


Οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών -περίπου 700 συμμετοχές στον αγώνα των 10 χλμ., περίπου 300 στον αγώνα των 5 χλμ. και περισσότερες από 100 τον παιδικό αγώνα- όπως και των εθελοντών από διάφορους φορείς που με τη συμμετοχή τους διευκόλυναν τη επιτυχία και την ομαλή έκβαση των αγώνων δρόμου. Εκατοντάδες ήταν και τα παιδιά με τους γονείς τους που έτρεξαν στον αγώνα δρόμου του 1 χλμ.


Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, κυπέλλων, μεταλλίων και ενός αναμνηστικού βιβλίου για τον Σπύρο Λούη στους νικητές των αγώνων 10 χλμ. και 5 χλμ. ανά κατηγορία ανδρών – γυναικών και του παιδικού αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.


Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του σωματείου MDA Ελλάς καθώς και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».


Τον σχεδιασμό και την τεχνική διεύθυνση του αγώνα είχε αναλάβει η All About Running. Μέγας χορηγός των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» ήταν ο Όμιλος Υγεία. Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι χορηγοί επικοινωνίας: τηλεοπτικοί σταθμοί MAD TV, ANT1, Local TV, ραδιοφωνικοί σταθμοί Realfm 97.8, MAD Radio 106.2, Kiss 92.9 fm, διαδικτυακό ραδιόφωνο Readyo.gr, και περιοδικό RUNNER. Χορηγοί των αγώνων ήταν, επίσης, οι εταιρίες Amita και Dole.


Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμος Αμαρουσίου στους περισσότερους από τους 150 εθελοντές που στήριξαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική για την επιτυχία της διοργάνωσης, και συγκεκριμένα τους φορείς: το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελλήνων Οδηγών, τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού για τη συνδρομή του με οχήματα και προσωπικό, τους εργαζομένους από τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, τις Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης Διονύσου, τους γυμναστές και τα μέλη από τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμαρουσίου και το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου, την Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, τα μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών  Ελλάδος για την πολύτιμη συνδρομή τους στο συντονισμό της ομαλής εκτέλεσης των διαδρομών των δρομέων, το Δημοτικό Ασθενοφόρο Αμαρουσίου και την εθελοντική συμμετοχή της ιατρού Ηλέκτρα Στάμου. Ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης, στην Τροχαία Κηφισιάς, στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Αμαρουσίου για την ετοιμότητά τους.


Στον αγώνα των 10 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:


1. Δημήτρης Θεοδωρακάκος 32:37
2. Θεόδωρος Φούνταρης 36:44
3. Γιώργος Κυπαρισσάκης 37:31


Στον αγώνα των 10 χλμ. στην κατηγορία των γυναικών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:


1. Μαρία – Λουίζα Καμαρινού 45:43
2. Μόνικα Κλωνάρη 46:21
3. Χριστίνα Σαμπατακάκη 46:28


Στον αγώνα των 5 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:


1. Δημήτρης Θεοδωρακάκος 16:02
2. Χρήστος Κεχαγιάς 19:22
3. Κωνσταντίνος Βλαχάβας 20:05


Ο νικητής και των δύο αγώνων δρόμου στα 5 χλμ. και στα 10 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών Δημήτρης Θεοδωρακάκος, έχει υπάρξει δύο φορές Πανελληνιονίκης στον Μαραθώνιο, ενώ πέρσι τερμάτισε πρώτος στον Olympus Marathon, στον Μαραθώνιο Σινικού Τείχους, αλλά και στον ορεινό αγώνα Trans Alpine διασχίζοντας τις ʼλπεις.


Στον αγώνα των 5 χλμ. στην κατηγορία των γυναικών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:


1. Ειρήνη Τσουπάκη 19:43
2. Μάρω Καπετάνη 24:25
3. Γεωργία Μαστιχιάδη 24:44


Στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. στην κατηγορία των αγοριών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:


1. Σπύρος Προδρομίδης 4:09
2. Μάνος Αντωνόπουλος 4:09
3. Νικόλας Παπαδημητρίου 4:10


Στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. στην κατηγορία των κοριτσιών, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:


1. Αλεξία Γερολύμου Αλεξία 04:19
2. Κωνσταντίνα Καυκαλάκη 04:21
3. Καλλιόπη Μπάντη 04:21


Για τα αποτελέσματα των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» πατήστε εδώ


Μετάβαση στο περιεχόμενο