Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του κτηρίου

Print Friendly, PDF & Email

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου άσκηση ετοιμότητας για την απομάκρυνση των εργαζομένων και των πολιτών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

Η άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του κτηρίου, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου, τόσο  για την καλύτερη επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση περιστατικών εκτάκτου ανάγκης, όσο και για την εκπαίδευση ασφαλούς εγκατάλειψης του κτηρίου από την πλευρά των εργαζομένων.        

Με το άκουσμα των προειδοποιητικών ήχων από το σύστημα συναγερμού, τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο εγκατάλειψης του κτηρίου για τους εργαζόμενους και τους πολίτες, ενώ όλα τα συστήματα ανίχνευσης και πυρασφάλειας λειτούργησαν άψογα. Ο χρόνος εκκένωσης του κτηρίου ήταν 4,5 λεπτά.  

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά:

«Η λήψη όλων των προληπτικών μέτρων είναι καθοριστικής σημασίας σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος. Μέσα από τις ασκήσεις ετοιμότητας που επαναλαμβάνουμε τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, στοχεύουμε η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας να διαθέτει την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα αντίδρασης σε έκτακτα γεγονότα και οι εργαζόμενοι μας να είναι εκπαιδευμένοι ώστε με συντεταγμένο τρόπο και με ασφάλεια να αντιμετωπίσουν τέτοιας φύσεως καταστάσεις. Στο Δήμο Αμαρουσίου η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων και των πολιτών είναι υψίστης σπουδαιότητας.»                     

Η άσκηση ετοιμότητας τελούσε υπό την εποπτεία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Γεώργιου Διδασκάλου και διοργανώθηκε από την Πολιτική Προστασία του Δήμου σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Βασίλη Κόκκαλη. 

 

Σχετικά αρχείαΜε απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου άσκηση ετοιμότητας εκκένωσης του κτηρίου_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο