Με 5 νέα λεωφορεία ενισχύθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 125KB|


|donwload file .jpg 128KB|


 


Με 5 ακόμη λεωφορεία ενισχύθηκε η Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου. Τα λεωφορεία παρελήφθησαν χθες σε ειδική εκδήλωση, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.

Τα 5 λεωφορεία έχουν μισθωθεί από την ΕΘΕΛ έναντι του πολύ χαμηλού τιμήματος των 2.500 ευρώ ετησίως, είναι μοντέλα του 1997, ενώ μετά από παρέλευση έξι χρόνων θα ανήκουν στην ιδιοκτησία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας.

Να τονισθεί ότι τα συγκεκριμένα οχήματα είναι μεγαλύτερου μεγέθους από τα ήδη υπάρχοντα, γι’ αυτό θα χρησιμοποιηθούν σε γραμμές με μεγάλη επιβατική κίνηση.
 
Επίσης είναι νεότερης ηλικίας από τα ήδη υπάρχοντα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, κάτι που σημαίνει ότι θα έχουν μικρότερο κόστος συντήρησης και λειτουργίας, άρα θα εξοικονομούνται σε ετήσια βάση σημαντικά ποσά, προς όφελος των δημοτών.

Στον χαιρετισμό του κατά την παραλαβή των λεωφορείων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο αστικών μετακινήσεων, φιλικότερο για το περιβάλλον, που προωθεί η Δημοτική Αρχή, ενώ τόνισε ότι «στο πλαίσιο του προγράμματος εκσυγχρονισμού του στόλου των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για την προμήθεια πέντε νέων μίνι λεωφορείων, τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν παλαιότερα και να ενισχύσουν το έργο της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Ο διαγωνισμός και η προμήθεια των νέων αυτών λεωφορείων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2009».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, είναι από τις αρχές του 2010 να έχει ξεκινήσει η διαδικασία σταδιακής αντικατάστασης των οχημάτων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ώστε οι μετακινήσεις των πολιτών να γίνονται με σύγχρονα λεωφορεία, φιλικά στο περιβάλλον, με χαμηλό κόστος συντήρησης.

Στην παραλαβή των λεωφορείων  παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μ. Μαραγκάκης, οι αντιδήμαρχοι κ. Γ. Ιατρίδης, Σ. Σταθούλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας κ. Γ. Ζήκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Κ. Αντωνόπουλος, Θ. Βελλής, Δ. Καμπούκος, Ελ. Λέκκα, Γ. Πουλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ κ. Γ. Πανδρεμένος και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΕΛ κ. Π. Καρβελάς.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο