Μαζί με τα παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Περισσότεροι από 150 μαθητές, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, συμμετείχαν στις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Κοντά στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου που φιλοξενεί σπάνια είδη πανίδας αλλά και στις πρωτοβουλίες που σταθερά αναλαμβάνει ο Δήμος για την προστασία του πρασίνου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έστειλε σε μαθητές και δασκάλους ο κ. Πατούλης, ανέφερε: «Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από το σπίτι μας. Από καθέναν μας ξεχωριστά. Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, την ψυχαγωγία, η νέα γενιά εκπαιδεύεται να αγαπά, να σέβεται και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση τους προς αυτή την κατεύθυνση, με κάθε ευκαιρία, αποτελεί για μας το μεγάλο στοίχημα. Κάθε ευκαιρία αποτελεί αφετηρία για την προσπάθειά μας αυτή, με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον».

Ο Δήμαρχος κ.Πατούλης, συνομίλησε με τα παιδιά και τα συνεχάρη που συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό της Ημέρας με έργα ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα: «Περιβάλλον, το Σπίτι μας».

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, τα παιδιά από το 8ο, το 15ο, το 10ο και το 6ο παρακολούθησαν βίντεο για τη σημασία της ημέρας, ξεναγήθηκαν στο μουσείο, αλλά και συμμετείχαν σε διαδραστικά βιωματικά παιχνίδια στον περιβάλλοντα χώρο του μουσείου με επίκεντρο την κηπουρική – κομποστοποίηση αλλά και την ανακύκλωση υλικών συσκευασίας και ηλεκτρικών συσκευών.

Για τη σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από ενέργειες όπως δεντροφυτεύσεις, θεραπεία πεύκων και φοινικοειδών από ασθένειες, αλλά και εκπαίδευσης μέσα από τη δημιουργία λαχανόκηπων και μία σειρά από άλλες δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην καλύτερη διαχείριση της σχέσης ανθρώπου με το περιβάλλον, μίλησε στους μαθητές η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Χαλιώτη, κατά το καλωσόρισμά της προς τα παιδιά στο χώρο των εκδηλώσεων.

Το πρώτο βραβείο για το έργο τους κέρδισαν οι μαθητές στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, το δεύτερο βραβείο έλαβαν οι μαθητές του 15ου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ ισοψήφισαν στην τρίτη θέση το 6ο και το 18ο Δημοτικό Σχολείο. Κάθε σχολείο από τα πέντε που συμμετείχαν έλαβε ως δώρο έναν κομποστοποιητή για χρήση στο σχολείο.

Όλοι οι μαθητές έλαβαν επαίνους συμμετοχής και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το φινάλε των περιβαλλοντικών εορταστικών δράσεων στον δημοτικό κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος» που φιλοξένησε το θέατρο Σκιών «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» του Θανάση Σπυρόπουλου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στη δημοτική συγκοινωνία για τη μεταφορά των μαθητών στα σημεία των εκδηλώσεων, όπως, επίσης, στα εξωτερικά συνεργεία αλλά και στην υπηρεσία πρασίνου που συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Χορηγοί των εκδηλώσεων: ΚΕΑΝ, EcoVRS, Ok!, Gryllis Water Lilies, Ελληνικά Πετρέλαια, Ποθητός, Just4U.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μιλώντας στα παιδιά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρ. Χαλιώτη, ανάμεσα στα παιδιά.


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τα βραβεία στις εκπροσώπους των σχολείων. (2)


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τα βραβεία στις εκπροσώπους των σχολείων. (3)


O Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παραδίδοντας τα βραβεία στις εκπροσώπους των σχολείων. (7)


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρ. Χαλιώτη, καλωσορίζοντας τα παιδιά στο χώρο του μουσείου.


Κάποια από τα έργα των μαθητών. (9)


Κάποια από τα έργα των μαθητών. (13)


Κάποια από τα έργα των μαθητών. (12)


Κάποια από τα έργα των μαθητών. (11)


Κάποια από τα έργα των μαθητών. (10)

Μετάβαση στο περιεχόμενο