Μαρούσι, Ψηφιακή Πόλη «Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη».

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ειδική εκδήλωση με τίτλο « Μαρούσι, Ψηφιακή Πόλη: Οι νέες τεχνολογίες στην Υπηρεσία του Πολίτη», την Πέμπτη 28 Μαϊου 2009 και ώρα 10:00π.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.                 


Η ημερίδα έχει στόχο να αναδειχθούν οι δυνατότητες, οι προοπτικές και οι λύσεις που εξασφαλίζει η ψηφιακή σύγκλιση και να ενημερωθούν οι πολίτες για θέματα σημαντικά και επίκαιρα όπως η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το διαδίκτυο κ.α.   


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση υπογραμμίζει:
« Σήμερα όταν σχεδιάζουμε για το αύριο είμαστε υποχρεωμένοι να αξιοποιούμε και να επενδύουμε στις νέες τεχνολογίες, αν θέλουμε με αξιώσεις να διεκδικήσουμε ως πόλη μια θέση πρωτοπορίας, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον διεθνή χώρο.
Στο Δήμο Αμαρουσίου υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται σημαντικά έργα στους δύο βασικούς τομείς δράσης, την κοινωνία της γνώσης και το ψηφιακό πολιτισμό.
 Έργα όπως η Δημοτική Ηλεκτρονική Πύλη, η υποδομή και εφαρμογή γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών, η συλλογή και ψηφιοποίηση πολιτιστικού υλικού του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τα ασύρματα σημεία πρόσβασης στο διαδίκτυο “Public HotSpots”, επίσης τα ασύρματα σημεία ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο “Wireless HotSpos” αρχίζουν πλέον να φτάνουν για χρήση και αξιοποίηση από τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλη μας. 
Ήδη έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, που αφορά στην ενότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τω νέων τεχνολογιών που κωδικοποιημένα ονομάζουμε «Μαρούσι Ψηφιακή Πόλη».  


Στην εκδήλωση θα κληρωθεί ένας φορητός υπολογιστής.


Παράλληλα, για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών κινητή μονάδα του Δήμου Αμαρουσίου θα διανέμει υλικό στην πλατεία ΗΣΑΠ και στο εμπορικό κέντρο Mall από 25 έως 28 Μαϊου και στις 1/6, 8/6,9/6,10/6,11/6,15/6 από τις 18:00 έως τις 21:30μ.μ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο