Μαρούσι: Πρότυπη Πόλη

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος Πατούλης: «Φιλοδοξούμε ο Δήμος μας να γίνει Παγκόσμιος Προορισμός Τουρισμού Υγείας, Άθλησης & Επιχειρηματικότητας»

 

Ανοιχτό προσκλητήριο απευθύνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχει στο οδοιπορικό για την καθιέρωση του Αμαρουσίου σε Παγκόσμιο κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας, με έναρξη τη συμβολική εκδήλωση κοινωνικής και πολιτιστικής διάστασης που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στις 19.30, στο χώρο της Αγοράς του Ολυμπιακού Σταδίου (Στοά Καλατράβα).

 Μια ημέρα μετά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Γονιμότητας, στο χώρο που φιλοξενήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2004, γεννιέται η νέα Εποχή για το Μαρούσι και τους δημότες του, δίνοντας το έναυσμα για μια μεγαλειώδη γιορτή που σηματοδοτεί το Αύριο της Πόλης που οραματιζόμαστε.

Σε ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του Γιώργου Χατζηνάσιου και 300 παιδιών από τμήματα χορωδιών, ενώνουμε τις φωνές μας με τη νεανική ορμή για να διασπείρουμε την Ελπίδα της ανάπτυξης και της προοπτικής, οριοθετώντας έτσι την επόμενη μέρα για το Μαρούσι, ως παγκόσμιο πόλο έλξης του Τουρισμού Υγείας, του Αθλητισμού και του επιχειρείν.
 Μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο δράσεων και πρωτοβουλιών με μακροπρόθεσμα δυνητικά οφέλη για όλους, ξεκινάμε το οδοιπορικό όλοι μαζί, για να κάνουμε το όραμα του Αμαρουσίου, ως πρότυπης πόλης, πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό οι εκδηλώσεις της 15ης Ιουνίου συνδυάζονται και με την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου για την Unesco Βορείων Προαστίων, δημιουργώντας από κοινού ένα μοναδικό πολιτιστικό υπερθέαμα που θα δώσει μεγαλύτερη πνοή στο κοινό μας όραμα και θα εμπνεύσει στο μέλλον τις προσδοκίες των παιδιών μας.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ι.Σ.Α κ. Γιώργος Πατούλης στο κάλεσμα που απευθύνει σε κατοίκους, επιχειρήσεις και φορείς αναφέρει τα εξής:

«Την Πέμπτη 15 Ιουνίου ξεκινάμε το οδοιπορικό μας στο όνειρο: την καθιέρωση του Αμαρουσίου ως παγκόσμιο κέντρο Τουρισμού Υγείας, Άθλησης και Επιχειρηματικότητας. Την ημέρα αυτή διοργανώνουμε μια μεγάλη γιορτή για να σηματοδοτήσουμε την πορεία μας στο κοινό όραμα, να κάνουμε το Μαρούσι πρότυπη Πόλη. Την πιο κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα μας, επιλέγουμε ως Δήμος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την κοινωνία και το «υγιές» επιχειρείν αναδεικνύοντας τα ισχυρά πλεονεκτήματα που διαθέτουμε ως τόπος. Μέσα από ένα οργανωμένο στρατηγικό σχέδιο δράσεων επιχειρούμε να κάνουμε το Μαρούσι παγκόσμιο προορισμό τουριστικής ανάπτυξης, αξιοποιώντας ένα σύνολο δημιουργικών φορέων. Έχοντας ως παρακαταθήκη τις αξιόλογες μονάδες παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, άθλησης και εμπορικότητας της ευρύτερης περιοχή του Δήμου μας, ανοίγουμε τα φτερά μας, επενδύοντας στην επαύξηση του «καλού ονόματος» μιας επιχείρησης, στην τόνωση της εμπορικότητας και στη μοναδικότητα των πολυμορφικών παροχών της ιστορικής μας πόλης προς κάθε ενδιαφερόμενο. Το Μαρούσι είναι η κοινή μας διαδρομή που ξεκινά στα βάθη των αιώνων. Είναι η βαριά κληρονομιά που οφείλουμε να εξελίξουμε τιμώντας την ιστορία και τις καταβολές της. Οφείλουμε λοιπόν να δώσουμε σύγχρονη πνοή στη μέχρι σήμερα μοναδική του ταυτότητα. Σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι για ένα καλύτερο Μαρούσι, με προοπτικές ανάπτυξης, με νέες θέσεις εργασίας, με επισκεψιμότητα και περαιτέρω αναγνωρισιμότητα, με ενδιαφέρον και ταυτότητα, σας θέλω όλους συμπαραστάτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης, μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και χορηγών – επιχειρήσεων γίνονται κοινωνοί της εν λόγω πρωτοβουλίας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο ενώ την παρουσίαση θα έχει ο γνωστός παρουσιαστής κ. Νίκος Παπαδάκης. Συμμετέχουν οι παιδικές χορωδίες:

  • Σπύρου Λάμπρου (Διεύθυνση: Σπύρος Λάμπρου)
  • Εθνικών Ωδείων Αμαρουσίου – Ηρακλείου (Διεύθυνση: Εύη Χλωρού)
  • Con Anima (Διεύθυνση: Ιουλία Τζαννετουλάκου)

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο