Maroussi Art People Festival: Το αποτύπωμα της τέχνης του φακού των σπουδαστών των τμημάτων σύγχρονων τεχνών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου σε πρώτο πλάνο στην 9η ημέρα του φεστιβάλ

Print Friendly, PDF & Email







Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με τον δάσκαλο φωτογραφίας Δ. Κούτση, στο περίπτερο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.



Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με τον δάσκαλο φωτογραφίας Δ. Κούτση, με τον επισκέπτη της έκθεσης ηθοποιό Σπ. Φωκά.









Στιγμιότυπα από τα δρώμενα στο περίπτερο καλλιτεχνικής φωτογραφία και στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κινηματογραφικών προβολών.

















Στιγμιότυπα από τις μουσικές εκδηλώσεις με ήχους κρουστών, ροκ και τζαζ που συνόδευσαν την 9η ημέρα των σύγχρονων τεχνών του φεστιβάλ.


Πλήθος θεατών παρακολούθησε τις μουσικές εκδηλώσεις της ημέρας.


 


Έργα τέχνης με εργαλεία δημιουργίας τον φωτογραφικό και τον κινηματογραφικό φακό, εμπνευσμένα από ποικίλα ερεθίσματα και θέματα, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν οι επισκέπτες της 9η ημέρας του φεστιβάλ, αφιερωμένης στις σύγχρονες τέχνες δημιουργικής και καλλιτεχνικής φωτογραφίας, υποκριτικής στον φακό, σκηνοθεσίας, επεξεργασίας βίντεο της Μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ που για δέκα ημέρες φιλοξενήθηκε στο Maroussi HELEXPO, κοντά στους δημιουργούς και στους δασκάλους τους βρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.


Στη διάρκεια της παρουσίασης της καλλιτεχνικής και δημιουργικής φωτογραφίας στο περίπτερο των τμημάτων, ο δάσκαλος Διονύσης Κούτσης, πλαισιωμένος από τους μαθητές του, μίλησε για τη σύνθεση κάδρου και τις τεχνικές λήψης και λειτουργίας της φωτογραφικής κάμερας που διδάχθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς μέσα από την οποία προέκυψαν οι δεκάδες φωτογραφίες – έργα τέχνης που εκτέθηκαν στη διάρκεια του φεστιβάλ.


Στην παρουσίαση του μαθήματος του τμήματος επεξεργασίας βίντεο – μοντάζ εικόνας και ήχου, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις σύγχρονες τέχνες, η δασκάλα Κατερίνα Κουφονίκου, παρουσίασε ταινίες, backstage βίντεο και τρέιλερ ταινιών των μαθητών της, πολλά από τα οποίες έχουν λάβει μέρος σε φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Ανάμεσα στα έργα ήταν και οι ταινίες “Share”, “Fallen Star”, “Action”, «Αρχαιοελληνικά Παιχνίδια», «Μαρτυριάρα Καρδιά».


Αντίστοιχα, ο Στέφανος Κακαβούλης, στον ίδιο χώρο, παρουσίασε τα αποτελέσματα της δουλειάς των μαθητών του τμήματος σκηνοθεσίας και θεωρίας του κινηματογράφου κατά τη χρονιά που πέρασε. Μέσα από τη μελέτη της κινηματογραφικής γλώσσας και της τεχνικής μεγάλων σκηνοθετών, οι σπουδαστές κατάφεραν να δημιουργήσουν δικά τους κινηματογραφικά έργα, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ. Ανάμεσα στις κινηματογραφικές δημιουργίες των σπουδαστών ήταν και τα έργα “Immobilizer”, «Αύριο» και «Βάρυπνα».


Την ημέρα σύγχρονων τεχνών συνόδευσαν μουσικά έργα για κρουστά σε σόλο εκτέλεση, με συνοδεία, αλλά και με συνδυασμούς μικρών συνόλων με τη συμμετοχή περισσότερων εκτελεστών. Στην εκδήλωση «Ήχοι Κρουστών» συμμετείχαν ο Θεμιστοκλής Μαρτέκας, που είχε και την επιμέλεια, ο Δημήτρης Ουρανός, ο Νίκος Ρούσσος, ο Βασίλης Κωστέας.


Στη συνέχεια, οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου οδήγησαν τους επισκέπτες σε ονειρεμένα και γνώριμα μονοπάτια της Jazz, Swing, Blues μουσικής σκηνής μέσα από ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τραγούδια των G.Gershwin, D.Ellington, E.Fitzgerald, H.Henderson, Chic Corea, N.Simone, P.Lee. «Οδηγοί» σε αυτό το μουσικό ταξίδι ήταν ο τζαζ βιμπραφωνίστας Αιμίλιος-Μάρκος Χαντζίεβ, ο Αθανάσιος Θάνος (πλήκτρα), ο Λευτέρης Βαλασέλλης και ο Νίκος Κουτρής (ηλεκτρική κιθάρα), ο Μαρίνος Γαλατσινός (κλαρινέτο – σαξόφωνο), ο Βαγγέλης Ζωγράφος και ο Περικλής Σοφιός (μπάσο), ο Θεμιστοκλής Μαρτέκας (κρουστά), ο Αλέξης Στενάκης (πιάνο), ο Χρήστος Ζελελίδης (τύμπανα), η Ντέπη Σακελλαρίου (τραγούδι) που είχε και την επιμέλεια μαζί με τον Λευτέρη Βαλασέλλη.


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις live rock νότες από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή των μαθητών του μοντέρνου τμήματος του Ωδείου και με υπεύθυνο τον Λευτέρη Βαλασέλλη. Τη διδασκαλία και την επιμέλεια των μουσικών συνόλων είχε ο Μάριος Μούρμουρας.


Τη γενική μουσική επιμέλεια όλων των μουσικών εκδηλώσεων είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου Παλαμίδη, και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, θαύμασε τις δημιουργίες των σπουδαστών των τμημάτων σύγχρονων τεχνών, και μετέφερε τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στους ίδιους, στους δασκάλους τους, όπως και σε όλους τους συντελεστές των μουσικών εκδηλώσεων που πλαισίωσαν την 9η ημέρα του φεστιβάλ.


 


 


 



 


 


 


 


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο