Maroussi Art People Festival: Τα παιδιά, δημιουργοί σε πρώτο πλάνο στην ημέρα – αφιέρωμα στα τμήματα παιδικής ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, κλέβοντας τις καρδιές των επισκεπτών

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπα από τις εμφανίσεις των τμημάτων ρυθμικής, preparatoire και μπαλέτου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με τις δασκάλες στο πλευρό του συγχαίρει παιδιά και διδακτικό προσωπικό για τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς στον καμβά.

Στιγμιότυπα από τη «χρωματιστή» «Παραμυθοπαρέα».


 


Με παιδικά χρώματα και χαμόγελα πλημμύρισε η πρώτη ημέρα της Μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου που πραγματοποιείται από 05 έως 15 Μαΐου στο Maroussi HELEXPO με τίτλο Maroussi Art People Festival. Η πρώτη ημέρα – αφιέρωμα στους επίδοξους ζωγράφους που «ξεπηδούν» από τα τμήματα παιδικής ζωγραφικής του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, περιελάμβανε παρουσιάσεις των έργων των παιδιών, ένα πρωτότυπο παιχνίδι, ένα παραμυθένιο ταξίδι με «καράβι» την «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου αλλά και μία παράσταση λιλιπούτειων χορευτριών των τμημάτων ρυθμικής και μπαλέτου κλέβοντας τις καρδιές όλων όσοι παραβρέθηκαν στα καλλιτεχνικά δρώμενα.


Το αφιέρωμα στην ημέρα των τμημάτων παιδικής ζωγραφικής άνοιξε με την παρουσίαση από τις δασκάλες και τους μαθητές της φιλοσοφίας και της αποστολής του μαθήματος της παιδικής ζωγραφικής, καθώς και των βημάτων προόδου που κατέγραψαν στη διάρκεια της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου.


Ακολούθησε ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιχνίδι ζωγραφικής εμπνευσμένο από το αγγλικό παιχνίδι Simon says όπου η δασκάλα Ξένια Αντωνέλλου παρέσυρε τους επίδοξους ζωγράφους σε διάφορες τεχνικές και υλικά.


Η «Παραμυθοπαρέα» του Δήμου Αμαρουσίου ζωντάνεψε τα «Χρωματιστά κοράκια» του Ευγένιου Τριβιζά, με την υπεύθυνη Μαριλένα Καββαδά, να διαβάζει και να «πλέκει» τα παιδιά σε δημιουργικές δραστηριότητες.


Το καλλιτεχνικό μέρος της ημέρας περιελάμβανε παιδική χορευτική παράσταση των τμημάτων ρυθμικής, preparatoire και μπαλέτου όπου μικρές χορεύτριες και έφηβες μπαλαρίνες παρουσίασαν τις χορογραφίες που διδάχθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών που βρέθηκαν κοντά τους για να τις θαυμάσουν. Συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις των παιδιών δέχθηκαν και οι υπεύθυνες διδασκαλίας των τμημάτων ρυθμικής και μπαλέτου Ζέφη Μπαρτζώκα, Δήμητρα Αντωνάκη και Κωνσταντίνα Γερογιάννη.


Το καλλιτεχνικό περίπτερο των τμημάτων παιδικής ζωγραφικής του ΚΤΠ ντύθηκε με δημιουργίες των παιδιών που θήτευσαν κοντά στις καθηγήτριες Ξένια Αντωνέλλου και Δήμητρα Μακρή.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, βρέθηκε κοντά στα παιδιά μεταφέροντας εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, τα συγχαρητήριά του προς τα παιδιά και όλους τους συντελεστές των καλλιτεχνικών δρωμένων που παρουσιάστηκαν.


Στη διάρκεια του δεκαημέρου όλο το Μαρούσι συμμετέχει σε μία μεγάλη γιορτή πολιτισμού, με τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου σε πρώτο πλάνο.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει το εύρος και τη δυναμική της ερασιτεχνικής πολιτιστικής παραγωγής του Αμαρουσίου παρουσιάζοντας μέσα από εικαστικά έργα και μουσικοχορευτικές και θεατρικές συμμετοχές την καλλιτεχνική φλέβα των κατοίκων της πόλης που παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου τα προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Ζωγράφοι, αγιογράφοι, μουσικοί, χορευτές, χορωδοί, κεραμίστες, χειροτέχνες, σκακιστές, φωτογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι, βρίσκονται εδώ και περιμένουν τους επισκέπτες στο Maroussi Art People Festival.

Ταυτόχρονα η μεγάλη αυτή γιορτή των κλασικών και σύγχρονων τεχνών αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία τόσο για κατοίκους όσο και επισκέπτες για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τη διαδικασία συμμετοχής στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και για τη γνωριμία με τους καθηγητές ανά καλλιτεχνικό είδος από τον κινηματογράφο, την επεξεργασία βίντεο, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την αγιογραφία, το ψηφιδωτό μέχρι την κεραμική, τις εφαρμοσμένες τέχνες, τη μαριονέτα, το κόσμημα, το θέατρο, τον χορό, τη μουσική κ.α.

Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πληροφορίες: www.maroussi.gr τηλ. 2132038136


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο