Maroussi Art People Festival: Μουσική και κινήσεις ματ στην «σκακιέρα» της 8ης ημέρας σκακιού με πρωταγωνιστές τους μικρούς σπουδαστές του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπα από τις προσπάθειες των μικρών σκακιστών στο περίπτερο σκακιού.Στιγμιότυπα από την εμφάνιση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Αμαρουσίου σε μία All time Classics συναυλία.Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ν. Πέππας, με νικητές και συμμετέχοντες μαθητές.Πλήθος γονέων και επισκεπτών παρακολούθησε τις επιδείξεις των παιδιών και τις μουσικές εκδηλώσεις που τις συνόδευαν.Αναμνηστική φωτογραφία των μικρών σκακιστών με τους γονείς τους στο Maroussi Art People Festival.Σε μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνης της στρατηγικής πλαισιωμένη από μουσική δωματίου με φόντο την ασπρόμαυρη «σκακιέρα», συμμετείχαν οι επισκέπτες της 8η ημέρας σκακιού της Μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού Maroussi Art People Festival που από 05 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO. Κοντά στους μικρούς σκακιστές και στον δάσκαλό τους βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.


Στη διάρκεια της ημέρας τα περισσότερα από 60 παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών που διδάχθηκαν σκάκι κοντά στον Αλέξανδρο Γρηγοριάδη, στα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις στους αγώνες πανελλαδικής εμβέλειας όπου έλαβαν μέρος, είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τις δεξιότητές τους στο ευρύ κοινό.


Τις κινήσεις των παιδιών στην σκακιέρα, στην ειδικά διαμορφωμένη γωνιά των τμημάτων σκακιού, συνόδευσαν ιδανικά οι χαμηλοί τόνοι της συναυλίας “Pas de deux” όπου σε ζευγάρια παρουσιάστηκαν έργα μουσικής δωματίου για βιολί και πιάνο. Συγκεκριμένα συμμετείχαν: 1ο ζευγάρι: Ελένη Στογιάννη (πιάνο) και Σωκράτης Σταθουλόπουλος (βιολί), 2ο ζευγάρι: Μανώλης Παπαγιάννης (πιάνο) και Ηλίας Γυφτονικολός (βιολί). Τη γενική μουσική επιμέλεια της συναυλίας είχε η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη, και την οργάνωση η Ελένη Χοζού.


Το κοινό ενθουσίασε και η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου σε ένα μοντέρνο μουσικό πέρασμα μέσα από κλασικές μελωδίες του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου. Μαζί της «παρήλασαν» μεγάλοι συνθέτες από τη χώρα μας και το εξωτερικό: Yanni, Dimitri Shostacovic, Clark Tyler, Harold Walters, Jacques Offenbach, Jim Henson-Sam Pottle, Andrews Lloyd Webber, Kenneth J Alford, Abreu-Oliveira-Drake, Benny Anderson, Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Χρίστος Νικολόπουλος, Διονύσης Σαββόπουλος. Υπεύθυνοι της εμφάνισης της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου ήταν ο Αλέξανδρος Γιαννακόπουλος, και ο Αντώνης Κανδηλιώτης.


Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νίκος Πέππας, θαύμασε την επιδεξιότητα των μικρών σκακιστών, παρέδωσε διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και μετάλλια στους νικητές, και μετέφερε τα συγχαρητήρια του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στους μαθητές, στον δάσκαλό τους, όπως και σε όλους τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που συνόδευσαν τις σκακιστικές επιδείξεις.


Το Maroussi Art People Festival φέρνοντας σε πρώτο πλάνο με τους χιλιάδες σπουδαστές που παρακολούθησαν τη φετινή σεζόν τα τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, συνεχίζεται μέχρι τις 15 Μαΐου στο Maroussi HELEXPO.


Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει το εύρος και τη δυναμική της ερασιτεχνικής πολιτιστικής παραγωγής του Αμαρουσίου παρουσιάζοντας μέσα από εικαστικά έργα και μουσικοχορευτικές και θεατρικές συμμετοχές την καλλιτεχνική φλέβα των κατοίκων της πόλης που παρακολούθησαν κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου τα προγράμματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού και του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου. Ζωγράφοι, αγιογράφοι, μουσικοί, χορευτές, χορωδοί, κεραμίστες, χειροτέχνες, σκακιστές, φωτογράφοι, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και πολλοί άλλοι, βρίσκονται εδώ και περιμένουν τους επισκέπτες στο Maroussi Art People Festival.


Ταυτόχρονα η μεγάλη αυτή γιορτή των κλασικών και σύγχρονων τεχνών αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία τόσο για κατοίκους όσο και επισκέπτες για ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τη διαδικασία συμμετοχής στα καλλιτεχνικά τμήματα του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και για τη γνωριμία με τους καθηγητές ανά καλλιτεχνικό είδος από τον κινηματογράφο, την επεξεργασία βίντεο, τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την αγιογραφία, το ψηφιδωτό μέχρι την κεραμική, τις εφαρμοσμένες τέχνες, τη μαριονέτα, το κόσμημα, το θέατρο, τον χορό, τη μουσική κ.α.


Το ωράριο λειτουργίας του Φεστιβάλ Maroussi Art People Festival και των καλλιτεχνικών περιπτέρων είναι καθημερινά και Σαββατοκύριακο από τις 11 π.μ. έως τις 11 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.


Πληροφορίες: www.maroussi.gr τηλ. 2132038136


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο