Κυριακή 31 Μαρτίου 2013: Καθαρίζουμε – Καλλωπίζουμε – Δεντροφυτεύουμε το Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
 


Ο Δήμος Αμαρουσίου αποδεικνύοντας στην πράξη τη σταθερή επιλογή της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για ένα πιο πράσινο, πιο καθαρό και πιο όμορφο Μαρούσι πραγματοποιεί την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 10 π.μ. τρεις παράλληλες δράσεις καθαρισμού – καλλωπισμού και δεντροφύτευσης σε τρία διαφορετικά σημεία της πόλης. Η πρωτοβουλία υλοποιείται από κοινού με το Σύνδεσμό Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης ο Δήμος Αμαρουσίου αποδεικνύει το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και την προστασία του, με τρεις παράλληλες δράσεις στα εξής σημεία:


α) Παραρεμάτιο περιοχή Αγίου Θωμά (Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Πρωταγόρα)
β) Κτήμα Καρέλα (πίσω από δάσος Συγγρού, Τέρμα οδού Φοινίκων – Δεξαμενή)
γ) Κτήμα Μιμικόπουλου (Παράδεισος Αμαρουσίου – οδοί Αρτέμιδος και ʼλσους)


Δεντροφυτεύουμε συμπληρωματικά σε χαρακτηρισμένες εκτάσεις ως δασικές, φυτεύουμε καλλωπιστικά φυτά στην παραρεμάτια ζώνη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εξωραΐζουν τα σημεία απομακρύνοντας ό,τι ενοχλεί την αισθητική μας.


Για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των εθελοντών λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι) με προορισμό τα σημεία της δράσης.


Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται από Δευτέρα – Παρασκευή στα τηλ. 213 2038111, 154,349, 390 και στο Σαββατοκύριακο στο 213 2038000.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο