Κοντά στους κατοίκους της Κοκκινιάς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & EmailΟ κ.Πατούλης με κατοίκους της Κοκκινιάς και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου κ.Σ.Σταθούλη.
|download file .jpg 98Kb|


Στο έργο της Δημοτικής αρχής τα τελευταία 3μιση χρόνια, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, σε συγκέντρωση κατοίκων στην Κοκκινιά.
|download file .jpg 95Kb|


Στην γειτονιά της Κοκκινιάς, στο Ανατολικό Μαρούσι βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος μίλησε κατόπιν πρόσκλησης κατοίκων της περιοχής, σε συγκέντρωση που διοργανώθηκε εκεί. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου κ. Σ. Σταθούλης.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής αρχής κατά τα 3μιση προηγούμενα χρόνια σε όλη την πόλη και ειδικά στην περιοχή της Κοκκινιάς. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση όμως στην τοποθέτηση της πεζογέφυρας στην Λ. Κηφισίας, επί της Δ. Γούναρη, η οποία είναι πραγματικότητα και σε λίγες μέρες θα παραδοθεί στους κατοίκους προς χρήση, και η οποία θα συνδέσει το Ανατολικό Μαρούσι με το διοικητικό Κέντρο της πόλης, εξασφαλίζοντας άνετη και ασφαλή πρόσβαση στους κατοίκους. «Η τοποθέτηση της πεζογέφυρας σε ένα επικίνδυνο σημείο της Λ. Κηφισίας, ήταν μια ακόμη δέσμευσή μας την οποία πραγματοποιήσαμε. Ήταν ένα αίτημα των κατοίκων για πάνω από 30 χρόνια το οποίο έγινε πραγματικότητα. Δεν σταματάμε εδώ όμως, καθώς έχουμε ήδη εκπονήσει μελέτες για την κατασκευή άλλων τριών πεζογεφυρών, στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου, του “Υγεία” και του Κτήματος Συγγρού, ώστε να γίνει πιο εύκολη και πιο ασφαλής η πρόσβαση των κατοίκων από και προς το Ανατολικό Μαρούσι. Για μας η ασφάλεια των πολιτών είναι πάνω από όλα».

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στο νέο ΚΕΠ που απέκτησε η περιοχή, στην οδό Μεσογείων, το οποίο εξυπηρετεί το ευρύτερο Ανατολικό Μαρούσι, στην ανακατασκευή της πλατείας Αλωνίων-Ν.Ξυλούρη, την ανακατασκευή της παιδικής χαράς στην Διακογιάννη και την ανακατασκευή των προαυλίων χώρων στα 3ο και 11ο Δημοτικά – Νηπιαγωγεία, τα έργα ασφαλτόστρωσης που έγιναν στους περισσότερους δρόμους της Κοκκινιάς, στην ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή, με το πρόγραμμα της αντικατάστασης των παλιών φωτιστικών με νέα, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης.

Επίσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο, ένα έργο το οποίο θα δώσει πνοή στην περιοχή και θα αποτελέσει μια ευχάριστη διέξοδο διασκέδασης και άθλησης για τους νέους. Για την υλοποίηση του έργου ο Δήμος Αμαρουσίου είχε υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΚ.

Ως σημαντική παρέμβαση για την περιοχή χαρακτήρισε ο κ. Πατούλης την δημιουργία του κόμβου των οδών Μεσογείων και Χλόης, που γίνεται στο πλαίσιο της μελέτης του Πανεπιστημίου Πατρών για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, ώστε να διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των κατοίκων και η κίνηση των οχημάτων.
Όπως επεσήμανε ο κ. Δήμαρχος, «όλα τα έργα στηρίζονται είτε σε δημοτικούς πόρους, είτε σε χρήματα που διεκδικήσαμε από την κεντρική εξουσία, χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες μας. Κι αυτό γιατί τα τρία τελευταία χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα  επιπλέον ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης πρόσθεσε μειώσαμε κατά 50% τα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο