Κοντά στους κατοίκους της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
|download file .jpg 136Kb|


Κοντά στους κατοίκους της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής.
Ο κ.Πατούλης έκανε μια αναδρομή σε όσα έχουν γίνει κατά τα τελευταία 3,5 χρόνια από την Δημοτική Αρχή στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων αλλά και σε όλη την πόλη.
Ο κ.Δήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην οδό Αγ.Κων/νου, στην ανάπλαση της οδού Γράμμου με παρεμβάσεις που αυξάνουν το πράσινο και  διευκολύνουν την κίνηση των πεζών, αλλά και τις ασφαλτοστρώσεις που έγιναν στους περισσότερους δρόμους και θα γίνουν και στους υπόλοιπους, στην ενίσχυση του φωτισμού με την τοποθέτηση νέων σωμάτων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αλλά υψηλής απόδοσης στις οδούς Δ.Ράλλη, Δόλιανης, Αγίων Αναργύρων, Γράμμου, Γούναρη, Νερατζιωτίσσης, Διονύσου, Ήβης, Μόσχα.


Επίσης ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε  στην ανακατασκευή των προαυλίων χώρων στα 16ο, 8ο 12ο Δημοτικά Σχολεία αλλά και στις εργασίες συντήρησης και επισκευής στο εκκλησάκι του Αγίου Βλασίου.
Πολύ σημαντική όχι μόνο για την περιοχή των Αγίων Αναργύρων, αλλά για όλη την πόλη, χαρακτήρισε ο κ.Πατούλης την τοποθέτηση της πεζογέφυρας στην Λ.Κηφισίας, επί της Δ. Γούναρη, η οποία εξασφαλίζει άνετη και ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων από το διοικητικό Κέντρο της πόλης προς το Ανατολικό Μαρούσι και αντίστροφα.


Παράλληλα, δρομολογήθηκε η ανάπλαση της οδού Νερατζιωτίσσης, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου για το Μαρούσι του μέλλοντος. Η ανάπλαση προβλέπει τη δημιουργία μεγάλων πεζοδρομίων, την αύξηση του πρασίνου και τη χρησιμοποίηση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, ενώ διαφυλάχθηκαν με το νέο σχέδιο χρήσεων γης, οι χρήσεις κατοικίας και ο οικιστικός χαρακτήρας της γειτονιάς των Αγίων Αναργύρων.


        

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο