Κοινωνοί της μακραίωνης ιστορίας της πόλης του Αμαρουσίου, αλλά και των πλούσιων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων έγιναν οι εκπρόσωποι από τη Στοκχόλμη που συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus

Print Friendly, PDF & Email

Για τη σημαντική πολιτιστική και αθλητική παράδοση της πόλης του Αμαρουσίου, αλλά και για τις πλούσιες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού που εξελίσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια τους έτους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν κατά την επιμορφωτική επίσκεψη και ξενάγησή τους  στο Μαρούσι οι εκπρόσωποι από τη Στοκχόλμη που συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus – “Växtplatser” – “Growing Locations”.

Από την Ελλάδα, το Μαρούσι με παράδοση συμμετοχής στα Ευρωπαϊκά προγράμματα,  συμμετάσχει στο πρόγραμμα καθώς πρωτοπορεί σε καινοτόμες δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, είναι γενέτειρα του Σπύρου Λούη, με τις  Ολυμπιακές Αθλητικές Εγκαταστάσεις να βρίσκονται στο διοικητικά όρια του.

Με επικεφαλής την  πόλη της Στοκχόλμη (Σουηδία), στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης το Μπέρμιγχαμ (Μεγάλη Βρετανία), το Μπορντό (Γαλλία), το Ελσίνκι (Φινλανδία), τη Βαρκελώνη (Ισπανία).     

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, τη  Συντονίστρια του Stockholm School of Art  στη  Farsta της Σουηδίας Anna Östlund, τον παραγωγό προγραμμάτων και εκδηλώσεων στο Μουσείο της πόλης της Στοκχόλμης, το Μεσαιωνικό Μουσείο της Στοκχόλμης και το Φεστιβάλ Πολιτισμού της Στοκχόλμης Torvald OlssonSundelin και την Παραγωγό στο πολιτιστικό φεστιβάλ της Στοκχόλμης Johanna Tibblin.

Στο καλωσόρισμά της, εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη,   η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού και Ρένα Χαλιώτη, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Σταθούλη, Αθανάσιου Βελή, του Εντεταλμένου Συμβούλου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Διεθνών Σχέσεων κου Στέφανου Τσιπουράκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Γεωργίου Διδασκάλου, αναφέρθηκε στην μακραίωνη ιστορία της πόλης του Αμαρουσίου στο πέρασμα των αιώνων. Στην  αρχαία πόλη των Αθμονέων, αλλά και στον πρώτο Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου, Σπύρου Λούη που το αθλητικό πνεύμα, τα ολυμπιακά ιδεώδη για τα οποία αγωνίστηκε αποτελούν μέχρι και σήμερα σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.                    

   «Συνεχίζοντας την παράδοσή μας, επενδύουμε στον πολιτισμό και στην ανάπτυξη  του αθλητισμού, και υπό το πρίσμα αυτό, θεωρούμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα πολύ σημαντική, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε εμπειρίες, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, την αναζήτηση νέων μεθόδων και εργαλείων και την ανταλλαγή ορθών πρακτικών για την επιτυχία και την αειφόρο ανάπτυξη της πολιτιστικής πολυμορφίας» υπογράμμισε μεταξύ άλλων η κα Χαλιώτη.

Κατά τη διάρκεια της πρώτη συνάντησης προβλήθηκαν δραστηριότητες πολιτιστικές και αθλητικές από την πόλη του Αμαρουσίου και της Στοκχόλμης, ενώ η προβολή της ταινίας του Γ. Σμαραγδή, «Σπύρος Λούης»  προκάλεσε το μεγάλο ενδιαφέρον των φιλοξενουμένων.

Η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού προσέφερε στους επισκέπτες ως αναμνηστικό δώρο της συνάντησης το ιστορικό λεύκωμα  της πόλης.       

Κατά την τριήμερη διαμονή τους στο Μαρούσι, οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στα Μουσεία της πόλης, Σπαθάρειο, Λαογραφικό, Φυσικής Ιστορίας, Κεραμικής, καθώς και στην  Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, τη Βορέειο Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Κεντρικό ΚΑΠΗ,  ενώ παρακολούθησαν την προπόνηση της ομάδας Αμαρουσίου μπάσκετ με αμαξίδιο (Α.Σ.Κ.Α.), με προπονητή τον Βάιο Γιώρα.

 

Σχετικά αρχείαΚοινωνοί της μακραίωνης ιστορίας της πόλης του Αμαρουσίου, αλλά και των πλούσιων πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων έγιναν οι εκπρόσωποι από τη Στοκχόλμη που συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Erasmus_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο