Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου-Εγκαίνια 15 Απριλίου 2013, ώρα 18:00

Print Friendly, PDF & Email
 Ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές του δομές, με στόχο να στηρίξει στην πράξη τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα.


Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος  Πατούλης  εγκαινιάζει τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 και ώρα 18:00, το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9).


Της τελετής του Αγιασμού και των Εγκαινίων θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.     


Μέσα από τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν ΔΩΡΕΑΝ το ΦΑΡΜΑΚΟ που χρειάζονται για τη θεραπεία τους, οι ανασφάλιστοι ή χρόνια πάσχοντες συμπολίτες μας,  που διαθέτουν την ΚΑΡΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ .
Η Κάρτα αυτή χορηγείται από την αρμόδια κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου.


Όσοι πολίτες επιθυμούν να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Αμαρουσίου και για τους τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις παροχές του, μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα  Γιαννακοπούλου Ελένη στο τηλέφωνο 2132038345 και με την κα Κορκίδη Στέλλα στο τηλέφωνο 2132031910.


Το Κοινωνικό Φαρμακείο θα στεγαστεί στον 3ο όροφο του Κτιρίου της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου ( Παλαιολόγου 9).


Με αφορμή τα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


« Δεκάδες συμπολίτες μας βρίσκονται ή θα βρεθούν αποκλεισμένοι από τις παροχές του δημόσιου συστήματος υγείας, εξαιτίας του γεγονότος ότι έμειναν ή πρόκειται να μείνουν  ανασφάλιστοι.  Σε αυτή τη νέα κοινωνική και ιατρική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει δράση και θα δώσει με τις κοινωνικές δομές που διαθέτει τον αγώνα, ώστε να μην επιτρέψουμε η οικονομική κρίση να μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Αλλά και να διασφαλίσουμε πως κανένας συμπολίτης μας δεν θα μείνει χωρίς γιατρό ή το φάρμακο που χρειάζεται, για να βρει την υγεία του. Μέσα από τη λειτουργία του Δημοτικού μας Πολυιατρείου όλα αυτά τα χρόνια αλλά και του Κοινωνικού μας Φαρμακείου, αξιοποιώντας το πλεόνασμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των εθελοντών μας ιατρών αλλά και των συμπολιτών μας που θα μας προσφέρουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται άλλο, θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας χωρίς την απαραίτητη ιατρική βοήθεια , χωρίς το φάρμακο που χρειάζεται επειδή δεν έχει χρήματα».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο