Κοινό αίτημα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης με κεντρικό θέμα την αξιολόγηση των εργαζομένων

Print Friendly, PDF & Email

Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης: Διαπιστώνουμε σημαντικά αδιέξοδα στην υπάρχουσα εφαρμογή της αξιολόγησης στην Aυτοδιοίκηση

Αναγκαίος ο διάλογος με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να εφαρμοστεί ένα σύστημα αξιολόγησης ρεαλιστικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης  Όλγα Γεροβασίλη ζητούν από κοινού η ΚΕΔΕ και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ –ΟΤΑ. Κεντρικό θέμα συζήτησης θα είναι το σύστημα αξιολόγησης.

Η κατάθεση του σχετικού αιτήματος πραγματοποιείται μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δ.Σ. της Ένωσης με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ στην οποία ήταν επικεφαλής ο Πρόεδρός της Ν. Τράκας.

Από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι η επιδιωκόμενη αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων έχει οδηγήσει σε σημαντικά αδιέξοδα και ότι «οι δήμαρχοι δε θα μετατραπούν σε απεργοσπαστικά όργανα καμίας κυβέρνησης».

Όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού έχει ξεκάθαρη θέση. Λέει ναι στην αξιολόγηση, αλλά όχι σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες και στα δεδομένα των δήμων».

«Η αξιολόγηση που επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ουσιαστικά αποτύχει στη πράξη και για το λόγο αυτό την απορρίπτουμε. Είναι αναγκαίο να υπάρξει συνάντηση με την κ. Γεροβασίλη προκειμένου να τεθεί το αίτημα της εφαρμογής ενός ρεαλιστικού και προσαρμοσμένου στις ανάγκες τις Αυτοδιοίκησης συστήματος αξιολόγησης».

Στη συνέχεια ο Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «αποτελεί θέμα δημοκρατίας η μη πρόσκληση της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε διάλογο πριν από την κατάρτιση του συστήματος αξιολόγησης. Είναι τουλάχιστον απαξιωτικό αυτό και η κυβέρνηση οφείλει να μας απαντήσει γιατί το έπραξε. Επίσης θα πρέπει να μας δοθεί μια ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα γιατί δε συνεχίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η λειτουργία της επιτροπής που είχε συσταθεί για τη θεσμοθέτηση ειδικού συστήματος αξιολόγησης στην Αυτοδιοίκηση».

Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκε και το θέμα της κινητικότητας στην Αυτοδιοίκηση και στη Δημόσια Διοίκηση. Όπως επισημάνθηκε και από τις δύο πλευρές, το υπάρχον σύστημα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποψίλωση των δημοτικών υπηρεσιών. Αυτό συμβαίνει καθώς δεν επιτρέπεται η μετακίνηση προσωπικού από τη Δημόσια Διοίκηση προς την Αυτοδιοίκηση, αλλά μόνο το αντίθετο. Το πρόβλημα επιτείνεται καθώς το προσωπικό έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του δήμου. 

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της φωτογραφικής ρύθμισης που αφορά στα ΚΕΠ. Η ρύθμιση προβλέπει ότι η εξέλιξη και μετακίνηση του προσωπικού τους μπορεί να γίνει μόνο εντός των ΚΕΠ και όχι και σε άλλες υπηρεσίες των δήμων όπως θα ήταν το σωστό.

Στην συνάντηση από πλευράς της ΚΕΔΕ εκτός από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη μετείχαν οι επικεφαλής των παρατάξεων,  Α. Κοιμήσης, Γ. Ιωακειμίδης, Δ. Μπίρμπας, Τ. Κανταράς και η εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ε. Παντελάκη. Από την Πλευρά της Εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ –ΟΤΑ, εκτός από τον Πρόεδρο της Ν. Τράκα, συμμετείχε ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Γ. Τσούνης, ο Αντιπρόεδρος Σ. Πολυζώης, και τα μέλη Β. Πολυμερόπουλος, Β. Γκιτάκος, Μ. Παπαδοπούλου και Σ. Κωνσταντάς.   

 

Σχετικά αρχείαΚοινό αίτημα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης με κεντρικό θέμα την αξιολόγηση των εργαζομένων (1)


Κοινό αίτημα ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ για συνάντηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης με κεντρικό θέμα την αξιολόγηση των εργαζομένων (2)

Μετάβαση στο περιεχόμενο