Κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και Ι.Σ.Α με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσιοθεραπευτών

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάληψη κοινής πολιτικής σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα αλλά σε ζητήματα που άπτονται του κλάδου, συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργος Πατούλης, με την αντιπροσωπεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (Π.Σ.Φ )με την ευκαιρία της συνάντησης γνωριμίας που πραγματοποίησαν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Προέδρου του Δ.Σ του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Πέτρου Λυμπερίδη, του Α’ Αντιπροέδρου Σπύρου Ρουμελιώτη, και του Β’ Αντιπροέδρου Ιωάννη Μαρμαρά, εξετάστηκε η ανάπτυξη συντονισμένων ενεργειών μεταξύ Ι.Σ.Α και Π.Σ.Φ σε ζητήματα που αφορούν στον ΕΟΠΥΥ.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για την επικείμενη υποβάθμιση της υπηρεσίας του ΠΕΔΥ Κεντρικής Αθήνας για την παροχή κατ’ οίκον φυσιοθεραπείας, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης, διατύπωσε τη διαφωνία του, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να αναληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες προκειμένου να αποτραπεί η κατάργηση της συγκεκριμένης υπηρεσίας αλλά, αντίθετα, να γίνει προσπάθεια να επεκταθεί και σε ανασφάλιστους πολίτες.

Μιλώντας για την ανάπτυξη κοινών δράσεων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω Κ.Ε.Δ.Ε αναφορικά με τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες και τον ιαματικό τουρισμό αλλά και για το αίτημα του Συλλόγου για αύξηση του αριθμού των προσλήψεων της ειδικότητας των φυσιοθεραπευτών από τους Δήμους, ο κ. Πατούλης, ανέφερε ότι η αρμόδια επιτροπή της Κ.Ε.Δ.Ε θα εξετάσει τα αιτήματα, και ο συντονισμός των πρωτοβουλιών θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση τον Σεπτέμβριο.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1

Μετάβαση στο περιεχόμενο