Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού είναι έμπρακτα από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες – Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας

Εκφράζουμε την οδύνη μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων

 «Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τους πληγέντες κατοίκους της Δυτικής Αττικής, οι δήμοι με επικεφαλής την ΚΕΔΕ βρίσκονται έμπρακτα στη πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Είναι οδυνηρό να βλέπεις την βιβλική καταστροφή που προκλήθηκε. Ως ΚΕΔΕ θα κάνουμε ότι είναι δυνατό προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία μέσα για την αποκατάσταση των προβλημάτων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ενότητα ανταποκρίνεται αποτελεσματικά σε κάθε κρίσιμη περίσταση. Περιμένουμε ανάλογη στάση και από την Πολιτεία»”.

Στη σχετική δήλωση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε χθες το βράδυ ως επικεφαλής κλιμακίου της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής είχε συναντήσεις με τη δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας, τον υποδιοικητή του Θριάσιου νοσοκομείου, με ανθρώπους των δήμων και με ομάδες εθελοντών. Επιπλέον ενημερώθηκε από άνδρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας για τις ενέργειες που υλοποιούνται για την άντληση υδάτων  και την  ασφάλεια των κατοίκων.

Ο Γ. Πατούλης επισκέφθηκε και τα κλιμάκια που έχουν αποσταλεί στη περιοχή από το δήμο Αμαρουσίου και το ΣΠΑΠ. Από νωρίς χθες το μεσημέρι ο δήμος Αμαρουσίου έχει αποστείλει στην περιοχή οχήματα πολλαπλών χρήσεων με μονάδα άντλησης υδάτων, ενώ έχει μεταβεί επί τόπου και κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του δήμου. 

                       Συνάντηση με τη Δήμαρχο Μάνδρας

Κατά τη διάρκεια συνάντησης του κλιμακίου της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας  της ΚΕΔΕ με τη δήμαρχο Ιωάννα Κριεκούκη στο Δημαρχείο Μάνδρας Ειδυλλίας ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ως επικεφαλής επισήμανε ότι η επίσκεψη στην περιοχή έχει ως βασικό στόχο την καταγραφή των προβλημάτων και των αναγκών προκειμένου να είναι σωστά στοχευμένη η παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας από τους δήμους.

 «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν», υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης και συμπλήρωσε ότι  « για την περαιτέρω διαχείριση της έκτακτης κατάστασης απαιτείται συντονισμός».

Η δήμαρχος από την πλευρά της, αφού ευχαρίστησε το κλιμάκιο, τόνισε ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί άμεσα η λειτουργία του δικτύου ύδρευσης, ενώ απαιτείται μεγάλος αριθμός μηχανημάτων για την απομάκρυνση της λάσπης και των μπάζων που έχουν κατακλίσει τους δρόμους, τα καταστήματα και τα σπίτια.

Ο  Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη κάλυψη των αναγκών τεχνικού προσωπικού που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης, καθώς και στη παροχή οχημάτων όπως φορτηγά, μηχανήματα τύπου GCB και υδροφόρες.

                             Επίσκεψη στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Ο Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο Θριάσιο Νοσοκομείο ενημερώθηκε από τον υποδιοικητή Σωτήριο Μικρό για την κατάσταση των τραυματιών, για τον αριθμό των νεκρών, καθώς και για τις περιπτώσεις των αγνοούμενων.  Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν καταγραφεί 15 νεκροί και 21 τραυματίες. Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας διασωληνωμένη και μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική.

Σε διαρκή ετοιμότητα η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ

Με εντολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που θα προκύπτουν. Από σήμερα το πρωί θα καταγράφονται όλες οι ελλείψεις και τα αιτήματα των δήμων που έχουν πληγεί προκειμένου να αναζητούνται μέσα και τρόποι που θα μπορούν να αντιμετωπιστούν.

Στο κλιμάκιο της αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ συμμετείχαν, εκτός από το Πρόεδρο Γ. Πατούλη, ο  Γ. Ψαθάς Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων, τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Ν. Χιωτάκης και Β. Σιώμος, ο Β. Κόκκαλης Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, η Μ. Λοτσάρη Δ.Σ. Χαλανδρίου, ο Γ. Δελακουρίδης Δ.Σ. Φιλοθέης Ψυχικού καθώς και επιστημονικό προσωπικό.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό 

 

Σχετικά αρχείαΚλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_1


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_2


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_3


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_4


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_5


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_6


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_7


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_8


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_9


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_10


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_11


Κλιμάκιο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη στις πληγείσες περιοχές της Δυτικής Αττικής_12

Μετάβαση στο περιεχόμενο