Κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία τα συσσωρευμένα σκουπίδια στους δρόμους της Αθήνας καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δια του Προέδρου και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email

Να αναλάβει τις ευθύνες της καλεί την κυβέρνηση ο Ι.Σ.Α


Ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία είναι πλέον μεγάλος μετά το παρατεταμένο κλείσιμο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α) της Φυλής. Οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών που είναι συσσωρευμένοι στο λεκανοπέδιο, αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων πολιτών καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών διά του Προέδρου του και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.


«Μπροστά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάσταση να επιδεινώνεται και να περιορίζεται σε βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων».


Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναγνωρίζει τη δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α και αναγνωρίζει το δίκαιο του αγώνα τους. ʼλλωστε και οι γιατροί εργαζόμενοι είναι οι οποίοι βιώνουν κι αυτοί στην καθημερινότητά τους, τις συνέπειες της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και μπροστά στον κίνδυνο που δημιουργείται για τη Δημόσια Υγεία, ο Ι.Σ.Α καλεί τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α να αναλογιστούν με αίσθημα ευθύνης, το οποίο πάντοτε τους χαρακτηρίζει, τη μορφή της συνέχισης του αγώνα τους. Το παρατεταμένο κλείσιμο του Χ.Υ.Τ.Α της Φυλής και η αδυναμία της κυβέρνησης μέχρι σήμερα να δώσει λύση στα δίκαια αιτήματά τους, απειλεί την υγεία όλων μας. ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο