Κι ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία για την απαγόρευση του καπνίσματος.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 155KB|


|donwload file .jpg 112KB||donwload file .jpg 102KB|


 


Εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, με εξετάσεις σπιρομέτρησης και διανομή ενημερωτικού εντύπου στην πλατεία ΗΣΑΠ.

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη διακοπή του καπνίσματος έστειλε σήμερα  ο Δήμος Αμαρουσίου, πρώτη ημέρα εφαρμογής του νέου μέτρου απαγόρευσης του καπνίσματος, σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκε σπιρομέτρηση σε εκατό πενήντα περίπου πολίτες από τον Πνευμονολόγο, εθελοντή γιατρό του Δημοτικού Πολυϊατρείου κ. Βασ. Τσούτσο και την Πνευμονολόγο κα Λιαπίκου Αδαμαντία, επιστημονική συνεργάτης της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία». Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δόθηκαν εγγράφως στο κάθε εξεταζόμενο, μετά τη ιατρική διάγνωση.
Παράλληλα, οι εθελοντές του Δημοτικού Πολυϊατρείου μοίρασαν στους διερχόμενους πολίτες το ενημερωτικό  έντυπο με τίτλο «Ζωή Χωρίς Κάπνισμα», το οποίο αναφέρεται στις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος.  
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε το χώρο της εκδήλωσης και υπεβλήθη και ο ίδιος σε εξέταση σπιρομέτρησης, σε μία συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης για την αλλαγή του τρόπου ζωής και τη  διακοπή του καπνίσματος. 
    
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης και Αλληλεγγύης κ. Ι. Πουλόπουλος, ο υπεύθυνος του Τομέα Πρόληψης και Υγείας κ. Κ. Νταλούκας και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνίας και Κυκλοφορίας κ. Γ. Ζήκος.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο