Καθήλωσε τους θεατές η μουσική περιπλάνηση με τραγούδια από αξέχαστες ελληνικές ταινίες, στη συναυλία – αφιέρωμα του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Print Friendly, PDF & EmailΚαθηγήτριες και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου συμμετείχαν στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, ερμηνεύοντας τραγούδια με τη συνοδεία της ορχήστρας του Ωδείου.
download file .jpg 76 Kb||download file .jpg 102 Kb|


Παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών και εκλεκτών προσκεκλημένων, η Μικτή
Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, ερμήνευσε μελωδίες, σε μία μουσική περιπλάνηση από τις αξέχαστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.
|download file .jpg 107 Kb|


Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με μελωδίες από τις ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή απόλαυσε το πλήθος των θεατών που κατέκλυσε την πλατεία Ηρώων για να παρακολουθήσει τη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου που ήταν  αφιερωμένη στον Ελληνικό Κινηματογράφο.


Παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών και εκλεκτών προσκεκλημένων, του μεγάλου συνθέτη Μίμη Πλέσσα,  της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, του Φαίδωνα Γεωργίτση, της Μαρίας Ιωαννίδου, του Δημήτρη Κωνσταντάρα, της Ίνκα Ναθαναήλ, του Γιάννη Ευαγγελλίδη, της Βίλμας Τσακίρη, της Λιζέττα Νικολάου, της Ματθίλδης Μαγγίρα, του Αβραάμ Λουτρίδη, η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου, υπό τη διεύθυνση της Φωτεινής Κοσκόρου – Παλαμίδη, ερμήνευσε μελωδίες, σε μία μουσική περιπλάνηση από τις αξέχαστες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.


Τη Μικτή Χορωδία, συνόδευσε η Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου, ενώ  τραγούδια ερμήνευσαν η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου σύγχρονου τραγουδιού του Ωδείου Αγγελική Κουνάκη, ο ʼγγελος Χρoνάς, συνεργάτης επί σειρά ετών των Πλέσσα, Χατζηνάσιου και Σπανού. Επίσης ο Γιώργος Καλογρίδης, η Κατερίνα Δημητρίου, η Κατερίνα Αυγέρη, η Μαρίνα Μπακοπούλου. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η χορευτική Ομάδα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, υπό τη διδασκαλία της Μαρίας Θεοδωράτου.


Ιδιαίτερη ήταν και η παρουσία της Λιζέττα Νικολάου, στην εκδήλωση – αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο, η οποία ερμήνευσε αξέχαστα τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει και αγαπήσει.


Ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας, μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, απονέμοντας τιμητική πλακέτα σε όλους τους παρευρισκόμενους καλλιτέχνες για τη μεγάλη τους προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τη συμμετοχή τους στο αφιέρωμα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού. Τιμητική πλακέτα στον Μάκη Δελαπόρτα  προσέφερε η Δ/ντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου για την ευγενική προσφορά του στην παρουσίαση του προγράμματος. Στον κ. Δελαπόρτα ανήκει η συστηματική συλλογή και καταγραφή των τραγουδιών του ελληνικού κινηματογράφου, που αποτελούν πολύτιμη πολιτιστική παρακαταθήκη, ενώ περισσότερες από 20 βιογραφίες σπουδαίων καλλιτεχνών είναι δικό του δημιούργημα.


Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από συλλόγους και φορείς της πόλης καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτριος Σμυρνής, Νικόλαος Αλεπούς, Αντώνης Παρτσινέβελος, Κατερίνα Αναστασιάδου και ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Μπάρλας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο