Καθήλωσαν το κοινό τα Διδάγματα της Πλατωνικής Πολιτείας

Print Friendly, PDF & Email

Μια ξεχωριστή εκδήλωση επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Αμαρουσίου με το κοινό να είναι κυριολεκτικά καθηλωμένο από την ομιλήτρια κ. Αθηνά – Δέσποινα Πόταρη, Δρ Πολιτικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Στην Εκδήλωση με τίτλο: «Επίκαιρα διδάγματα της Πλατωνικής Πολιτείας: Φωτίζοντας την Δράση μας στο Σήμερα, Μαθαίνοντας από την Σοφία των Αρχαίων», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Παρθενών υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, αναλύθηκε εκτενώς το πώς ο Πλάτωνας θεωρούσε την παιδεία η οποία είναι η κατεξοχήν πολιτική πράξη της φιλοσοφίας και συγχρόνως η κύρια τροφή της ψυχής. Γι’ αυτό άλλωστε και η πλατωνική φιλοσοφία έχει ως στόχο της την ορθή παιδεία και την αρμόζουσα πολιτεία.

Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη μετέφερε η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού – Πολιτισμού κ. Ειρήνη – Μαρία Χαλιώτη ευχαριστώντας γι’  αυτήν την ποιοτική αναβάθμιση γνώσης την κ. Πόταρη τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η πόλη μας χρειάζεται τέτοιου είδους πνευματική τροφή, σημειώνοντας: είμαστε συμπαραστάτες στο πλούσιο έργο σας.

Την κ. Πόταρη προλόγισε η νομικός κ. Τέτα – Σταματία Ντόντου.

 

Σχετικά αρχείαΚαθήλωσαν το κοινό τα Διδάγματα της Πλατωνικής Πολιτείας

Μετάβαση στο περιεχόμενο