Κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Print Friendly, PDF & Email

Η μεταρρύθμιση δεν μπορεί να περιμένει άλλο -Η Αυτοδιοίκηση και η χώρα δεν έχουν άλλο χρόνο

 

Στην επισήμανση ότι «η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης δεν μπορεί να περιμένει άλλο» και πως «καθίσταται πλέον αναγκαία η επίσπευση των διαδικασιών για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης»,  προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, κατέθεσε το υπόμνημα με τις  θέσεις της ΚΕΔΕ σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Γ. Πατούλης αφού αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα άρθρα τα οποία, σύμφωνα με το υπόμνημα της ΚΕΔΕ χρήζουν αλλαγών, τόνισε ότι «η Αυτοδιοίκηση και η χώρα δεν έχουν πλέον άλλο χρόνο ούτε να περιμένουν ούτε να ολιγωρούν». 

«Η όποια επιπλέον καθυστέρηση έχει κόστος για τη λειτουργία των δήμων και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι κάθε ολιγωρία «υπονομεύει την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Στην προσπάθεια αυτή η συμβολή της αυτοδιοίκησης είναι και θα είναι καθοριστική».

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Πατούλης  ζήτησε την επαναφορά της διάταξης για την αποζημίωση όλων των δημοτικών συμβούλων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. «Η Δημοκρατία πρέπει να είναι ίδια για όλους. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον τελευταίο άνεργο αιρετό.  Είναι ανάγκη όλοι να αμείβονται  ανάλογα με την προσφορά τους.

Αναφερόμενος στον προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση για τη δυνατότητα χορήγησης από τους δήμους εφάπαξ χρηματικού βοηθήματος στις μητέρες μετά τη γέννηση του τέταρτου και κάθε επιπλέον τέκνου που αποκτούν, επισήμανε ότι: «οι δήμοι δεν είναι αντίθετοι με τη ρύθμιση αυτή. Με τη προϋπόθεση να υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Μ’ αυτό τον τρόπο βοηθάμε στο δημογραφικό πρόβλημα». 

Τέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, συμπλήρωσε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία με τη ψήφιση του νομοσχεδίου απαιτείται να μπει σε προτεραιότητα η μεταρρύθμιση.

«Αυτό είναι αναγκαίο προκειμένου να προχωρήσει και στην Ελλάδα με ουσιαστικά βήματα η αποκέντρωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αποφασιστικότητα και ενότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

 

Σχετικά αρχείαΚατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης το υπόμνημα με τις θέσεις της ΚΕΔΕ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Μετάβαση στο περιεχόμενο