Κανένα συγχωροχάρτι σε αυτούς που οδήγησαν στην υπερχρέωση του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ και την αναφορά της στα περί τιμωρίας αυτών που υπερχρέωσαν το Δήμο Αμαρουσίου, ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:
  1. Η Διοίκηση Πατούλη δεν έδωσε κανένα συγχωροχάρτι σε αυτούς που με τις επιλογές τους και τον αλόγιστο δανεισμό της περιόδου 1996-2006, οδήγησαν το Δήμο Αμαρουσίου ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία.


  2. Η Διοίκηση Πατούλη ήταν αυτή που έδωσε λογαριασμό στους πολίτες του Αμαρουσίου για τη «βαριά κληρονομιά» για την υπερχρέωση του Δήμου από τις Διοικήσεις του χθες. Για την επιλογή της αυτή, να πει δηλαδή την αλήθεια στους πολίτες και να μην αποκρύψει τίποτε, επικρίθηκε σφοδρά από τους αντιπάλους της. Αν ήθελε να δοθεί συγχωροχάρτι, θα τα έβγαζε όλα στη φόρα; Επιπλέον, τονίζουμε ότι η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, που σήμερα μιλά για συγχωροχάρτια, ποτέ δεν στήριξε δημόσια τα προηγούμενα χρόνια τη σημερινή Διοίκηση στην επιλογή της να πει την αλήθεια στο λαό.


  3. Η Διοίκηση Πατούλη και ήδη από το έτος 2007, έστειλε στη Δικαιοσύνη για δικαστική διερεύνηση όλα τα στοιχεία, που αφορούσαν τον τρόπο διαχείρισης μεγάλων ζητημάτων του Δήμου από τις Διοικήσεις που προηγήθηκαν.
    Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, κυρίως κακουργηματικού χαρακτήρα (υπεξαίρεση στην υπηρεσία σε βάρος ΟΤΑ, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και μη, απάτη κατά συναυτουργία σε βάρος ΟΤΑ κ.λπ.) και η σχετική δικογραφία εκκρεμεί από 22.1.2008 στον 1ο Ειδικό Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για κύρια ανάκριση.


  4. Η Διοίκηση Πατούλη έκανε το χρέος της όσον αφορά την κάθαρση στο Δήμο, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και τα εντεταλμένα της όργανα και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την υπερχρέωση του Δήμου.
    Ανέδειξε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις πολιτικές ευθύνες αυτών που προκάλεσαν τον υπερ-δανεισμό του Δήμου και ασφαλώς δεν ευθύνεται για την επί 5 χρόνια καθυστέρηση του έργου της  Δικαιοσύνης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο