Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού 2009 δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 175KB|


Από 1η Ιουλίου – 16 Σεπτεμβρίου


Γ. Πατούλης: Η εναλλαγή και η ποικιλία των εκδηλώσεων και η επιλογή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών ήταν το ζητούμενο και αυτή τη χρονιά


Ταξίδι στην τέχνη το πρόγραμμα «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» του Δήμου Αμαρουσίου που υπόσχεται να γεμίσει τις βραδιές μας με μοναδικές στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας, στο χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων Αμαλίειου ( Λ. Κηφισίας 219, Μαρούσι ).  


Ποιοτικές εκδηλώσεις, θα εναλλάσσονται από την 1 Ιουλίου έως τις 16 Σεπτεμβρίου με ξεχωριστές συναυλίες του έντεχνου, του λαϊκού και του μοντέρνου είδους, με κορυφαία  συναυλία το αφιέρωμα στους αξέχαστους συνθέτες  Μ. Βαμβακάρη, Απ. Καλδάρα και Β. Τσιτσάνη. Επίσης θεατρικές παραστάσεις από το αρχαίο δράμα και την κωμωδία μέχρι τα σύγχρονα σατυρικά θεάματα, αφιερώματα σε νέους συνθέτες και καλλιτέχνες, χορευτικές και παιδικές παραστάσεις και παραστάσεις καραγκιόζη.           


Τις « Καλοκαιρινές βραδιές Πολιτισμού, εγκαινιάζει στη μία και μοναδική παράσταση στην Ελλάδα ο Marco Jimenez με το συγκρότημα του που μας έρχεται από την Ισπανία.  Ο εκλεκτός δημιουργός οικοδομεί στο χοροθέατρο τον ωραίο ελληνικό μύθο του Ιππολύτου, την Τετάρτη 1 Ιουλίου και ώρα 21:15.  
 
Το πρόγραμμα «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» παρουσίασαν σε συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Νικόλαος Πέππας και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, μεγάλος μας συνθέτης  Γιάννης Μαρκόπουλος.    


Ο Δήμαρχος κ Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε ότι « η εναλλαγή και η ποικιλία των εκδηλώσεων και η επιλογή γνωστών και καταξιωμένων καλλιτεχνών ήταν το ζητούμενο και αυτή τη χρονιά, ώστε οι καθιερωμένες πλέον «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού» να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στη διασκέδαση και να καλύψουν τις ανάγκες σε ψυχαγωγία όλων των κατοίκων της πόλης.»
Ελπίζουμε πρόσθεσε ο κ. Πατούλης «μέσα στο επόμενο διάστημα να σας δούμε κοντά μας. Ελάτε να διασκεδάσουμε μαζί αφήνοντας στην άκρη τις έγνοιες και τα προβλήματα και επιστρατεύοντας την καλή μας διάθεση, το κέφι, την ανεμελιά.»  


Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας σημείωσε ότι «ο σχεδιασμός του προγράμματος και η επιλογή των δημιουργών και των καλλιτεχνών έγινε με πολύ προσοχή και μεράκι για να μεταφέρουμε στο κοινό ποιοτικά ακούσματα, ξεχωριστές συναυλίες και μοναδικές παραστάσεις.»   


Ο καλλιτεχνικός διευθυντή κ. Γιάννης Μαρκόπουλος ανέπτυξε τους τρεις άξονες που διακλαδώνεται ο καλλιτεχνικός ορίζοντας του Δήμου Αμαρουσίου αυτό το καλοκαίρι. Στον συναυλιακό, τον θεατρικό και τον τρίτο άξονα ποτ περιλαμβάνει όπως είπε «νέες κινήσεις τόσο στη μορφή όσο και στο περιεχόμενο όπως η βραδιά « Νέοι συνθέτες – Νέοι καλλιτέχνες». Ελπίζω πρόσθεσε ο κ. Μαρκόπουλος η κίνηση αυτή να αποκτήσει θεσμικό χαρακτήρα και στα επόμενα χρόνια.»

 Μετάβαση στο περιεχόμενο