«Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού 2009 Δήμου Αμαρουσίου». Ενθουσίασε το κοινό η κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» με τους Θύμιο Καρακατσάνη και Στάθη Ψάλτη

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 130KB|


|donwload file .jpg 117KB||donwload file .jpg 180KB|


 


Τη κωμωδία του Αριστοφάνη «Λυσιστράτη» σε σκηνοθεσία του Θύμιου Καρακατσάνη, απόλαυσε πλήθος κοινού που κατέκλυσε το Αμαλίειο Θέατρο, την Τετάρτη 29 Ιουλίου, στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού 2009 Δήμου Αμαρουσίου».


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τέχνης και Πολιτισμού Ν. Πέππας και η Πρόεδρος του Οργανισμού Μουσείων Ε. Βότση.

Με τον Θύμιο Καρακατσάνη στο ρόλο της Λυσιστράτης και τον Στάθη Ψάλτη να ερμηνεύει τον Κινησία, σε μετάφραση του Κώστα Γεωργουσόπουλο, η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία και απέσπασε το ζωηρό χειροκρότημα των θεατών.

Η Λυσιστράτη – η πιο αθυρόστομη, ίσως κωμωδία του Αριστοφάνη – μέσα από την αμεσότητα των όρων, αποκαλύπτεται ως υπέροχο μάθημα πατριωτισμού και ανθρωπιάς, ως θερμό κήρυγμα ειρήνης και αδέλφωσης μεταξύ Ελλήνων και παραπέρα μεταξύ όλων των λαών της γης.

Το έργο από άποψη συνθετικής τελειότητας και ισορροπίας μέσων και σκοπού, μπορεί να σταθεί δίπλα στο σοφόκλειο δράμα. Οι σκηνές του όρκου των γυναικών, του ερωτικού παιχνιδιού Μυρίνης – Κινησία, της λιποψυχίας των ανταρτισσών και τέλος, η θαυμαστή νουθεσία της πρωταγωνίστριας προς τους εμπόλεμους Αθηναίους και Σπαρτιάτες συγκαταλέγονται στα αριστουργηματικά κατορθώματα του δημιουργικού Λόγου.

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης: Μιχάλης Μαρκάτης, Ελευθερία Ρήγου, Στάθης Κακαβάς, Χάρης Εμμανούηλ, Κων/νος Καρβέλης, Χριστίνα Ψάλτη, Γιώργος Ρούφας, Γιώργος Πασσιάκος, Βαγγέλης Χαλικιαδάκης, Ρηνιώ Καζάκου, Ελευθερία Ευθυμιάτου, Γεωργία Βασιλοπούλου, Κώστας Κυριακού, Κώστας Χατζηδημητρίου, Ρένα Σφηνιά, Νίκος Δροσάκης.

                                   
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Ρένας Γεωργιάδου, οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου, οι φωτισμοί του Ηλία Βακάκη και η μουσική του μεγάλου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο